All stars şi floarea soarelui…

… sau mai bine altfel decât ca şi restul!

M-am înfuriat grozav ieri. Pentru că nu am (prea multe) de făcut îmi dedic întreg timpul liber pregătirilor pentru nuntă – care între noi fie vorba nu îmi provoaca nici un fel de plăcere. De ce o fac? Pentru că trebuie. De fapt pentru că singura mea dorinţă care a fost legată de rochia de mireasă (pe care o voiam frumoaasssăăăă) a venit însoţită de un set de obligaţii. Ori facem cununia civilă şi scăpăm (în acest caz rochia de mireasă nu era inclusă) ori facem cununia cum se cuvine, am şi rochie şi… alte zeci de prostii inutile pe cap. Cum ziceam, am ales rochia şi implicit prostiile. Bomoniere – nişte bomboane împachetetate în tul care se dau cadou nuntaşilor, invitaţii, locaţie, biserică, liste… offff şi câte şi mai câte! Risipă de bani şi energie – două chestii la care grecii se pricep foarte bine!

Ce m-a enervat ieri? Că de aici am pornit… faptul că toţi îşi dau cu părerea (dar asta nu deranjează atât de mult pentru că de auzit aud cu plăcere 😉 dar părerea lor e încărcată cu paiete şi fru fru. Că alt cuvânt mai bun n-am găsit (între noi fie vorba, nici nu-i cuvânt…). E o modă aici, cu cât pui mai mult sclipici pe orice te înconjoară, cu atâta pari mai „bogat” şi implicit valoarea ta (în ochii celorlalţi) creşte. Sau cel puţin aşa crezi tu. „Nu doamnă, nu vreau pietre roz pe bomboniere. Nici cordon auriu.” Ma priveşte cu ochii bulbucaţi. „Vreau un tul simplu şi un cordon din paie!” explic eu. „Păi aşa ceva nu există…” Ba uită că există. Cumpar eu tulul şi merg la cules de paie.

Îmi deschide 10 cutii cu pantofi de mireasă. Mă scufund între pietricele şi paiete. „Nu. Vreau balerini albi.” Îmi arată o pereche la care albul e bine ascuns sub un set de pietricele şi un material neidentificat. Auriu. „Doamnă, albi! Simpli, albi!” îi explic eu în timp ce în minte derulez lista culorilor în limba greacă. „Păi pentru mireasă? Nu se poate aşa … sunt prea …” spune doamna scărpinîndu-se cu unghia pictată în ureche. Facem pariu? (că se poate)

Şi de ce m-am enervat ieri? Pentru că mi-am amintit toate chestiile povestite mai sus şi pentru că un cineva, oarecare cineva a spus ca prea încercăm noi să fim „altfel”.  Atâta mi-a trebuit. O să fim atât de altfel precum vrem. Cu bomboniere hand made, tul legat cu paie, cu invitaţii băgate în plic alb, fără funde şi sclipici, cu balerini ALBI şi mai apoi cu o pereche de all stars (prima pereche de all stars primită cadou de la viitorul domn altfel:), cu găletuşe de metal pline cu floarea soarelui, cu miros de mare şi dans pînă dimineaţă pe muzica pe care o alegem noi. Punct.

Reclame

2 gânduri despre „All stars şi floarea soarelui…

Adăugă-le pe ale tale

  1. 🙂 nu contenesc sa ma distrez citindu-ti blogul…eu am luat-o invers, de la ultimul post si am ajuns pana aici…am ras cu lacrimi, iar sambata, cand l-am descoperit, nu am reusit o buna bucata de vreme sa ma despart de el
    asa ca luni i-am dat link-ul si lui Traie (alias Tinel), sa ia si el contact via net cu umoru lui vara-sa…ca in direct mai greu, da nu imposibil
    so, continua sa fii tu, si fii buna sa ne impartasesti si noua experientele tale…merita
    pup drag

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: