Despre grăsuți, arome și alte porcării…

Nu-mi plac copii grași. Nu cred în povestea gras înseamnă sănătos – o fi fost așa pe vremea lui bunică-mea când sărmanii copii nu prea aveau de ales între meniuri și orice rotunjime era motiv de bucurie. Și neplăcutul de mai sus nu îl aplic doar copiilor după o anumită vârstă. Pentru că nu-mi plac nici bebelușii grași. Să nu mă înțelegeți greșit, niște cărniță rotunjită și moale, atâta cât să-i strângă șosetuța piciorușul și să dea nițel p-afară, dă bine. E adorabil. De reclamă. Umpicuț de pielcuță moale și pufoasă ne place tuturor, un obrăjor ca mărul, sunt imagini asociate cu bebelușii. Și e frumos, recunosc. Atâta timp cât e moale și pufos și nu păstos și … prea mult. Dar în fond cine sunt eu să spun cât e de mult prea mult, nu? Știu, cu afirmațiile ăstea o să-mi pun în cap multă lume. Dar nu mă pot abține. Merg zilnic la plimbare cu Ionuț și peste tot văd cărucioare pline cu bebeluși … uriași. O fi al meu prea mic? M-am întrebat eu stresată nevoie mare… Nu. Mi s-a confirmat și de alte persoane: bebelușii sunt tot mai mari și mai grași. Copiii, la fel.
Deformat de grași. Am încercat să-mi amintesc copii de care am avut eu grijă în timpul studenției la Viena. Nu, nu erau așa. Privesc fotografii cu bebeluși ai prietenilor, nu, nu sunt așa. Și totuși?
Am început să întreb în stânga și-n dreapta, ce mănâncă? Piciul se apropie de momentul magicei diversificări – adică o să înceapă să mănânce și altceva, nu doar lapte și aici, aici teama mea începe să prindă contur. Iar de când pediatrul mi-a spus că de la patru luni vom introduce în alimentație nușh’ ce fel de creme de vanilie și alte arome, am stări vecine cu leșinul. Ionuț va trebui să mănânce niște prafuri pe care le voi clăti în apă caldă și care se vor transforma în materie cremoasă? El să mănânce niște chestii la care eu nici în glumă nu mă uit? Adică în loc să-i fierb un morcov o să-i fierb apă cu arome? Hm… Presimt că o să duc o bătălie crâncenă cu dânsul chiar dacă o să fie ca și cum m-as bate cu Moș Crăciun (pentru că îi seamănă…). Cercetarea continuă, aștept sugestii…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s