Ion și plapuma – episodul Viena 2010

Am ajuns acasă. O lună maraton în care am făcut peste 3000 de km am văzut și revăzut multă lume și locuri noi. Cu un Ionuț care s-a purtat exemplar pe toată durata vacanței, aș fi vrut să nu se mai termine… Și totuși, iată-mă acasă, la viața de dinainte cu o mică schimbare: piticul s-a obișnuit să fie înconjurat de unul și de altul iar acum și-a dat arama pe față – vorba lui bună-sa. Nu mai are chef de stat singur, iar chestiile pe care mă-sa, adică eu, le-ar avea de făcut, au trecut pe linie moartă.
Cum din fericire acum suntem în pauză – el de somn, eu de stat cu el – o să dau drumul la scris, că deja simt cum s-a așezat praful pe gândurile mele.
Vacanța a început la Viena. Dragostea mea. Orașul meu de vis. Zborul până acolo a fost neașteptat de lipsit de evenimente. Ionuț, băiat cuminte, domnul K., de mare ajutor. Nu aș fi crezut niciodată că un prunc de șase luni are nevoie de atâtea boarfe pentru doar 2 ore de zbor. Am amețit concentrându-mă să nu cumva să-l doară urechile, să stea cât mai comod, să se simtă ca la business class. Și așa cred că a și fost – pentru el. N-a scos un sunet tot drumul. Noi am ajuns doborâți, e drept, însă la ora aia și pe jos să fi mers, nimic nu mi-ar fi șters rânjetul lățit pe față.
Hotelul din Viena, drăgălaș, lipsit de pretenții (cum asta a fost prima vacanță în 3, am refuzat propunerea de ședere la sor-mea și am preferat vacanța 100%, la hotel etc.) Prima surpriză – camera înghețată. Tanti de la recepție și respectiv patroana hotelului îmi explică foarte senină cum că hotelul fiind vechi, nu are instalație de încălzire modernă ci dispun de nu știu ce cazan și fiind 17 grade barosane afară, nu va porni întreaga hurdughie doar pentru că la noi în cameră faci țurțuri. Am încercat să-i spun că am un copil de nici șase luni, că noi venim de la 27 de grade și nu pot sa-i fac baie și dupa aceea să-l culc într-o cameră ca un iglu. M-a privit senină, mi-a sugerat să las baia de fiecare seară pe când o fi mai cald dar, a adăugat, zâmbitoare, se va ocupa personal de găsirea unei soluții pentru noapte. Așadar, am ieșit noi la plimbarea noastră de bun venit și când ne întoarcem, pe ce-mi cad ochii? În patul piticului (pentru că am făcut comandă de pătuț pentru ăl mic) se afla asta:

Așadar închipuiți-vă chestia asta, împăturată în patru (că desfăcută oricum nu încăpea!) și lăfăită în pătuțul de nici 1 metru și ceva.
Am sunat-o pe tanti la recepție, mai mult ca să mă conving de ceea ce era evident. Mi-a spus foaaaarte senină că dacă-l acopăr așa, nu o să-i fie frig deloc. Eu am întrebat-o dacă are copii sau dacă a văzut vreodată un sugar de șase luni acoperit cu vreo patru – cinci kilograme de plapumă. A răspuns nu la amândouă. Iar eu am sunat-o pe mătușa Dea care a apărut urgent la hotel cu soluția:

În episodul Viena, cam asta a fost singura pățanie. În rest ne-a fost tare bine. La muzee, prin parcuri, prin cafenelele în care în urmă cu trei ani îmi reveneam din mahmureală, ne-am văzut cu prieteni și am petrecut de minune. Evident că ne-am mai ciocnit de tot felul de babe sufocate la gândul că bebeul ar putea face gălăgie și le-ar strica siesta, sau chelneri care credeau că e mai indicat să stai acasă decât să scoți pruncul în lume, la o cană de cafea (pentru noi) dar nici măcar excepțiile ăstea n-au putut șterge mutra mea veselă. Iar când mai spun că ne-am petrecut fiecare seară – de la 21, ora locală, în pat, cu o carte bună și Ionuț adormit, vă promit că nici măcar atunci n-am fost ofticată (pe asta n-o crede nimeni, date fiind antecedentele de petrecăreață din anii școlarizării în capitala austriacă).
După cinci zile de Viena, am plecat acasă, la Timișoara. Cum a fost drumul într-o mașină în care nu puteai să mai înghesui nici un ac? Despre asta, maine, în pauza de somn a lui Ionuț – numit obsesiv în ultimele 12 ore și: Ioaaneeee, mai fă o pauză, mai Ioaneeeeee!!!

Reclame

Un gând despre „Ion și plapuma – episodul Viena 2010

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: