Remember, remember the … 27th of November

Știu, nu-i ăsta versul original, dar mi-a sărit în minte când mi-am dat seama
în ce dată suntem azi. Noiembrie, 27, 2010. Aceași dată, dar în urmă cu trei ani (adică 2007) reprezintă un moment de căpătâi al existenței mele (pfuah, ce expresie de comentariu la limba română, manual de clasa a VIIa)
Eram în Viena. Avusesem examenul de licență la început de noiembrie, după care am luat Decizia. Îl cunoscusem pe băiatul cu părul creț în urmă cu abia patru luni (patru luni de skype, messenger, e-mail-uri, scrisori, telefoane și o vizită – a lui – de 7 zile la Viena) așa că am hotărât să mă mut în Grecia pentru ȘASE săptămâni. De probă. Am început să împachetez cu o poftă nebună.
Cum în doi ani de Viena s-au strâns destule boarfe și cum mi-a fost greu să decid ce iau și ce nu, le-am trimis înainte, prin poștă. Pe toate. Spre bucuria băiatului cu părul creț care, văzând cele două cutii a fost convins că eu voi rămâne peste termenul celor 42 de zile. Eu l-am contrazis, dar acum, trei ani mai târziu, după o nuntă și un copil, recunosc: a avut dreptate.
Nici bine n-am ajuns, m-a dus la ai lui. Am fost cadoul pentru 60 de anii tatălui (între timp, socru) pe care îi împlinise în ziua venirii mele, așa cum îi place să glumească. Privind în urmă, realizez că a fost de departe cea mai ciudată cină la care am participat vreodată. O oră în care doar am mâncat, am zâmbit ca tâmpita și n-am scos un sunet. O vorbă. Nimic. Știți voi ce aiurea e să vrei să zici și să nu poți? Așa că au tăcut și ei alături de mine. Și totuși, oricât de clișeistic ar suna, o spun: m-am simțit încă de atunci acasă. Iar vorbele, vorbele cele de au fost păstrate în mine în prima seară, nu s-au stricat. Le-am scos la iveală de cum am putut mai repede, și de atunci gata cu liniștea (cum observase consortul de cu bună dimineață).
Remember, remember the 27th of November…

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Remember, remember the … 27th of November&8221;

  1. Pingback: Remember, remember the … 27th of November - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Tortul care a fost | Aventuri în Ouzoland

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s