Când visele devin realitate…

… pe mine mă podește plânsul. De fericire, ca să ne înțelegem. La început apar suspinele, sughițurile, apoi, cu cât conștientizez mai mult momentul, primele lacrimi și ajung să plâng în hohote. Plâns de bucurie cum s-ar zice.
Am așteptat aproape 5 ani să ascult Belle and Sebastian live. Povesteam despre mersul la un concert încă de când îmi cunoscusem soțul și făceam promisiuni pe care nici nu visam să le pot ține: oriunde în lumea asta o să cânte live, acolo o să fim și noi. Pe vremea aia îi plăceau și lui sau cel puțin așa spunea. Între timp a ajuns la concluzia (matură) spune el, cum că ar fi o formație pentru adolescenți miopi și sensibiloși.
Când am aflat în ianuarie despre festivalul din UK, de la Minehead – un sătuc din Somerset, cu cap de afiș formația mea dragă, burta la gură m-a împiedicat să fac salturi de bucurie. În mintea mea însă se declanșaseră artificiile. În aprilie am cumpărat biletele și chiar de era să-l iau pe Ionuț cu mine, tot aș fi mers. Nouă luni însă au fost suficiente pentru ca lucrurile să se aranjeze de la sine. Spre finalul așteptării, cu cât se apropia momentul plecării, cu atât se amplifica neliniștea mea. Parcă nu mă prea lăsa inima să-l las pe pitic. Am mai auzit și voci (inclusiv cele din capul meu) care mă avertizau că s-ar putea să-l traumatizeze lipsa mea timp de câteva zile și alte chestii una mai fantastică decât cealaltă. Până la urmă, mai cu jumate de inimă, mai cu jumătate de gură am decis să-mi țin promisiunea. Setul dublu de bunici prezenți la datorie au făcut luarea deciziei mai ușoară. (În teorie. În practică i-am sunat de câte 5 ori pe zi și am stat cu mintea la pitic până l-am exasperat pe domnul K. și l-am făcut să promită că data viitoare îl luăm cu noi!)
Așa că am plecat la Londra (luna de miere – the preview) unde după primul val de frig am jurat să nu mai comentez când vine vorba de grade plus. Tot acolo am realizat că mai rău decât cu grecii mi-ar fi cu italienii și spaniolii. Gălăgioși la pătrat, cu ochelari de soare pe nas oriunde s-ar afla și cu Vuittoane la braț. Pe lângă ăstea, timp de 3 zile am avut permanenta impresie că trăiesc în 1984-ul lui Orwell, chestie care mi-a displăcut total. Plusuri? Faptul că nimeni nu se uită la tine de sus chiar dacă nu ai geanta asortată cu pantofii, toți zâmbesc atunci când întrebi ceva și nimeni nu se bagă în fața ta când aștepți undeva – ori să te urci în metrou, ori la supermarket.
Spre finalul experienței (și al răbdării) am ajuns la Minehead. Într-un sat de vacanță, printre căsuțe colorate am avut parte de 3 zile de muzică bună, foarte bună și de experiența trezirii cu pescăruși roind la fereastra camerei. Să te deștepți la ore decente (după 11 așadar), să strângi între degete o cană cu cafea (cu lapte muuult), să te așezi între alte sute de oameni, să-ți asculți formațiie preferate live și să savurezi la maxim fiecare secundă, ce altceva să îți mai dorească sufletul? De l-aș fi avut și pe Ionuț lângă mine (la anul, cu siguranță!) viața ar fi fost perfectă. Așa, a fost aproape. Și totuși, am uitat de toate ofticile, de patruzeceli, snobisme, de vântul care bate, de problemele de zi cu zi, de proști și gândurile lor. M-am bucurat de fiecare secundă alături de Maria și de soțul meu (da, și mai ales cele alături de tine au fost momente de neuitat – asta ca să te liniștești în cazul în care te pui să google translate ce scriu eu aici), am cântat și am dansat, am plâns, serios, am plâns când mi-am dat seama că așteptarea s-a terminat și chiar îmi trăiesc visul. Exact așa cum descriam mai sus.
Acum sunt acasă. Am marcat cu verde în lista dorințelor încă una realizată și am trecut la punctul următor. Până să se îndeplinească îl școlez pe fiul meu într-ale muzicii ca să fie pregătit pentru la anu’ și încerc să-mi țin promisiunea făcută Mariei: „let people say whatever they want, press ignore and enjoy your moments!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: