La mulți ani, Ionuț!

Anul trecut la ora asta mă mișcam cu grația unei balene. Eram cu burta înainte, întinsă la maxim (cu nervii mai ales) și cu o poftă nebună de dormit cu fundu’n sus și cu fața la pernă. Nu cu mult înainte reveniserăm de la medic, tanti era calmă, cică piticul e încă sus așadar nașterea se vedea cam peste o săptămână. În cinstea primului deadline sigur am comandat o pizza generoasă, niște pâine cu usturoi și dvd-ul cu episoade din Grey’s Anatomy. Am mâncat așa, cât pentru doi și când am început să moțăi mi-am mutat sediul în patul conjugal. Pe la două m-am trezit. De rău și durere. L-am înghiontit pe crețul de lângă mine care în timp ce se rotea pe partea celaltă mi-a spus că am mâncat prea mult. Să fac și eu ca și el (rotație) și să adorm la loc. Ușor de zis (pentru el), greu de făcut (pentru mine). L-am ascultat însă și am încercat să adorm. Pe la trei m-am trezit din nou. Rău și dureri. Nu l-am mai deranjat pe soțu’ ci m-am dus la prietenul meu cel mai bun din timpul sarcinii. Internetul. Între timp îmi venise gândul că s-ar putea totuși să nu fie vorba de pizza ci de Ionuț. Dar parcă de săptămâna viitoare îmi povestise doctorița cu niște ceasuri în urmă. Și apa, apa, dragii mei unde a rămas? Cu mintea în trei direcții am găsit eu pe un forum de mămici și burtici niște povești despre contracțiile false. Minunat, exact ceea ce îmi trebuia pentru ca să dorm liniștită. Calmă, de speriat de calmă, m-am dus la culcare. Pe la patru jumate, contracțiile alea false au început să doară și mai tare. Am dat deșteptarea. Soțul, mi-a dat sfatul de urgență (asta zice ori de arde, ori de doare): încearcă să te relaxezi și o să vezi că adormi la loc. Dar mă doare. Nu, nu, nu are cum să doară de la bebe, doar săptămâna viitoare trebuie să naști! Relaxează-te și dormi. Nu sunam la doamna doctor? Dacă te mai doare până la șase (ceea ce nu cred pentru că daca te relaxezi și dormi, nu mai doare) sunăm… În timp ce încercam să mă relaxez, am adormit. M-am trezit pe la șase cu niște dureri și mai și, moment în care am sunat doctorul. Asta a început să urle, dar serios să urle la noi așa de cu foc de brusc nu m-a mai durut nimic. Am încercat eu să-i explic așa și pe dincolo cum nu mai simt nimic, dar ea nu, și nu, urgent la spital cu voi, copii inconștienți poate naști pe drum. Înspre Atena, glume de-ale noastre, să vezi că ne trimit aștia acasă, ha, ha, ha, nu mai doare, ha, ha, ha e de la pizza, ha ha ha sau pâinea cu usturoi, ha ha ha sau contracții false sau toate la un loc ha ha ha. Am ajuns la 10 și ha ha ha, a avut tanti dreptate: 11 martie, la ora 13:45 piticul mi-a fost dat spre prima ținere.
De atunci a trecut un an fără o zi. A fost lung? Nu. Greu? Nu prea (am copilul ideal, ce sa-i fac?). A trecut repede? Prea repede. Mogâldeața de atunci e băiețelul de acum. Vesel, frumos, vioi, sănătos, adorabil, fantastic. Băiețelul nostru. Mâine el împlinește un an. Un an de când e cu noi, un an de când ne bucurăm de fiecare lucru mărunt (spre exemplu, în cazul meu, de fiecare somn cu fundu’n sus și fața la pernă). Creștem și noi (încă) o dată cu el și Doamne, cât e de frumos.
La multi ani, Ionuțule, piticul meu drag!

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;La mulți ani, Ionuț!&8221;

  1. La multi ani frumosi si de la mine! Intarziata de mine 🙂 Va pup tare pe amandoi. Ba chiar si pe dl. K. 😛

    Cand o sa inteleaga Ionut cum stau treburile pe lume, sa-i spui ca pe 11 martie, cand el a facut un an, eu sorbeam o cafea in Hide Park cu picioarele pe iarba.

    Apreciază

  2. multumim frumos 🙂 o sa-i spun! :)) si cand o sa aiba 18 (sau mai bine mai putini, ca sa ma ia cu el), o sa-l trimit pe el sa bea una, tot acolo, de ziua ta 🙂 hihihih

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s