Piticii mei

Azi am avut parte de minute bune de râs de una singură („râzi tu râzi, Harap Alb, dar parcă nu-i râsul tau…”) citindu-l pe Andrei și regăsindu-mă în tot of’ul lui. Nici mie nu mi-a plăcut niciodată să ard gazu’ de pomană (vorba unui drag prieten) și orice acțiune ar trebui, în opinia mea, să fie însoțită de un scop clar și eficiență pentru a mă face să mă simt bine. Trasul câinilor de coadă n-a fost niciodată punctul meu tare și nici atârnatul fără sens, doar de dragul de a atârna. Când am un moment liber, găsesc urgent cu ce să-l umplu (mai nou de partea asta se ocupă fiul meu) și nu-mi place deloc, dar deloc să mă întind la povești aiurea și ciorbe reîncălzite. Așa că vă rog să remarcați ironia vieții, din nou, discrepanța dintre ce-mi place și cum sunt și unde am ajuns. Ha, ha, ha. Râde Harap Alb din nou și din nou nu-i râsul lui. Ălea două treburi ce mă disperă se găsesc la discreție în locația unde m-a adus amorul.
Prima chestie care mi-a sărit în ochi și m-a zgâriat de încă mă uit cruciș, e felul ăstora, al localnicilor de a se despărți după o întâlnire. De multe ori, am trăit despărțiri mai lungi decât întâlnirea în sine. Stai să-ți mai zic una, mă ridic încet, în timp ce mai trag o gură din frappe și una din țigară, ne îmbrăcăm, luam geanta, stai că n-am plătit, ne reașezăm până vine chelnerul cu nota, o luam de la capăt, ne pregătim de ieșire, mai dăm între timp peste alte cunoștințe și ele ieșite la o cafea, mai povestim și cu ele nițel, în sfârșit ieșim din locație, mai stăm alte minute bune să punem următoarea întâlnire la cale și iacă așa, trece o oră bună.Simt cum obosesc doar amintindu-mi primele sesiuni de ieșit în oraș cu prietenii de aici. Trei ceasuri înainte stabilim unde ne întâlnim, discuții, mie nu-mi place acolo, aici, etc. până la urmă ne punem de acord, toată lumea ajunge mult mai târziu, povestești, bei, te pregătești de plecat și mai ai nevoie de cel puțin încă o dată pe atât ca să-ți iei adio de la gașcă. De parcă nimeni n-are în veci nimic de făcut. Și când vine vorba de organizat ceva, din nou, la vorbit înainte, la acțiune… lasă-i pe alții. Consortul și alți trei. „Mergem să jucăm baschet?” „Gata, mergem! Unde?” „Păi acolo…” „Eh, nu, mai bine dincolo” „La ce oră să mergem? Acum? E târziu deja” „O lăsăm pe mâine?” „Da, da, că oricum se pare că vine ploaia. Așa rămâne, mâine acolo.” Discuția asta comprimată în câteva rânduri s-a întins pe durata a aproape două ore. Nu exagerez, eram acolo, am semnat condica de prezență și mai puțin și o semnam pe cea de la spitalul de nebuni. Evident, a doua zi nu s-au mai dus nicăieri.
A doua chestiune e diferența de fus orar din capul lor. De multe ori, până să ajungi să te întinzi la poveștile de mai sus trebuie să aștepți. Aici vorbim de o cu totul altă noțiune a timpului. Vorba aia, dacă tot nu-i al tău, de ce nu l-ai pierde, nu? De treaba asta m-am ciocnit încă din primele zile ale „relației” cu Maria. Viena, întâlnire stabilită la ora 16, frig de îngheață pietrele. Aștept. Pe la 16:15 sun. „Unde esti?” întreb eu, nițel iritată. „Vin! De ce, ești deja acolo?” răspunsul vine ca din pușcă. 16:45. Sun din nou. „Ne mai vedem azi?” tot eu și mai iritată. „Da, sigur, sunt pe drum!” Maria a ajuns pe la 17:30, senină și foarte mirată de atitudinea mea gen „Băăă, îs înghețată! Unde naiba ai fost, te omor!” După câteva zeci de astfel de episoade, fata a reușit într-un final să reducă timpul de așteptat (după ea) sub o oră și eu m-am învățat să fixez ceasul altfel. Din fericire, a rămas fixat așa, mă mai enervez eu la câte o abatere grosolană (peste o oră) dar respir adânc (aer de mare, ce să-i faci?) și-mi trece…

P.S. Postare scrisă având în preajmă una bucată Ionuț alergând cu un lighean în cap prin casă și urlând din toți răunchii ham ham. Pentru orice abateri (gramaticale ori ba) dau vina pe el. Am zis.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s