Țara arde și baba se piaptănă (în continuare)

Prinsă-n lumea din capul meu, trăiesc fiecare zi aproape la fel. Același program, aceleași probleme. Apuc să citesc presa de dimineață – și asta doar dacă mă trezesc eu prima, în timpul zilei rar mai prind câte o veste și cum televizorul e inexistent în viața noastră, sunt complet ruptă de realitate. În parc, la leagăne și la groapa cu nisip se spun alte povești iar știrile rămân pe planul zece, rușine să-i fie bucățicii de jurnalistă din mine. Ieri seară crețul meu preferat s-a întors de la muncă întunecat nevoie mare. Atena mocnește, s-au adunat momente violente și situația de acolo stă pe un butoi cu pulbere. Protestele de miercuri s-au soldat cu răniți, poliția a bătut un tânăr care a ajuns la spital (filmulețul extrem de violent a fost postat pe internet), manifestanții au atacat și ei. Bătai ca-n filme. În aceași zi, un om, tată, a fost jefuit și ucis de trei imigranți în timp ce se pregătea să-și ducă soția gravidă la spital, pentru a naște.
Atenienii, sătui oricum de grupurile de imigranți ce au ocupat orașul, au găsit motivul și s-au înverșunat aruncându-se asupra azilanților, vinovați de ceva ori ba. E recomandat să stai departe de centrul Atenei și pe bună dreptate.
Azi am urmărit un set de știri, pe fugă mai mult, am reușit să citesc și presa, pe apucate. Poate ar fi fost mai bine să rămân proastă și neinformată, în parc și la nisip și pietricele, alergând după mingile piticului. Simt cum mă apasă cele aflate și cum ăsta e de-abia începutul.

P.S. Pentru cei interesați de alte detalii găsiți aici și aici

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s