Impresii de călătorie, partea I

Sunt la Timișoara de 8 zile. Eu și piticul ne-am luat (din nou) liber de la rutină și am tulit-o. Eu la mama și la tata, el la buna și la bunu. De opt zile nu facem mare lucru – el își urmează programul, aproape identic cu cel din Grecia (cu mult mai multe ore de plimbare, că deh, nu tre’ să-l ducă mă-sa) eu cu relaxare, văzut prieteni, redescoperit orașul, cărți, mâncare ca la mama acasă, somn, stat și tras concluzii (că am mintea liberă). Concluzii pe care o să le aștern și aici, ca să am ce să citesc atunci când mă apucă nervii, înjur grecii și uit ce-i în ograda noastră.
1. În plimbările mele în lung și-n lat, pe continentul nostru sau altu’, pe oriunde, dar serios acum, pe oriunde am umblat, nu cred ca mi-a fost dat să întâlnesc chelneri/ chelnerițe, vânzători/ vânzătoare așa de țâfnoase și cu bârne-nfipte-n vorba vine știți voi ce, ca și cele din România noastră dragă.
Merg cu sor-mea la o limonadă. Așteptăm ca toantele cu toate că terasa era aproape goală. Vine fata, bâțâind din picior, să ia comanda, aduce limonada, aduce și nota de plată. Eu sunt foarte sensibilă la partea cu bacșișul – las dacă merită. Asta nu merita. 13 lei 50. Caut în portofel, dau peste 13 lei, îi întind și spun, stai că am și 50 de bani. Fata bagă botu’ la înaintare și spune ofticată: lasă-i că și așa n-am ce să fac cu ei. Nu luăm monezi!
Tot cu sor-mea, la cinema. Popcorn mare și două sucuri. Fanta și Sprite, zice Dea. Duduia se întoarce, înșfacă două pahare, le pune la apart, Dea se răzgândește (e gravidă, are voie!), mai bine două Sprite zice ea. Am apăsat deja, răspunde rânjind donșoara de colo. Să-l bei tu, aș fi zis eu de nu m-aș fi blocat la replica ei. Până la urmă n-am mai zis nimic.
(una mai veche) Consortul vrea milkshake. Mă bate la cap toată ziua. Seara îi spun: mergem la film (la mall, evident) și bem un milkshake acolo, înainte. Luăm bilete, ne pornim în căutarea milkshake-ului. De vanilie și căpșuni, comandă el. Nu se poate, vine răspunsul. Ori de vanilie, ori de căpșuni. Nu le putem amesteca. Contrariat dar cu pofta la maxim, nu se mai contrazice, îl cere pe cel de vanilie. Apare domnișoara peste câteva minute cu un păhărel de lapte cu miros de vanilie. Soțu’ se uită la mine, se uită la pahar și într-un final zice (conversație în engleză, că eu nu m-am băgat): eu am cerut un milkshake. Chelnerița îl privește mirată: păi da, ăsta e. El se uită la pahar, se uită la ea și continuă: domnișoară, milkshake-ul are înghețată. Unde-i înghețata în paharul ăsta? Fata răspunde: păi s-a topit, așa e rețeta noastră. Băiatu’ se uită și mai atent la pahar: doar dacă l-ați încălzit s-ar fi putut topi așa de repede! Nu știu ce să vă spun, vine răspunsul. Așa e rețeta noastră! Până la urmă a băut un pahar cu apă rece.
2. Nu pot să pricep nici în ruptul capului moda cu plimbatul pruncilor prin mall. Oriunde mă uit văd câte un cărucior, bebei de toate, dar absolut toate vârstele, la plimbare cu mama, tata pe la magazine sau la cafea. Dacă nici în Timișoara cea plină de parcuri n-ai unde să scoți copilul… O fi cald în miezul zilei, dar cred că e preferabilă căldura (vorba vine, cine iese din casă la orele amiezii?) aerului condiționat de acolo. Pe mine cel puțin mă lasă cu dureri de cap de fiecare dată. Sau poate e o nouă metodă de călire a copiilor?
3. Am observat că și aici (ca și acolo) e plin de mămici atotștiutoare și gata să-și dea cu părerea chiar dacă nu te cunosc. Preferatele mele rămân însă ălea ce se uită lung la tine, evident dezaprobator și care apoi dau din cap a la „uf, uită-te și la asta ce face!” De categoria asta din urmă am parte doar aici, grecoaicele mele clar nu își pot manifesta dezaprobarea tăcut.

Acu’ e drept, recunosc, sunt cârcotașă, pentru că adevărul e că mi-e bine acasă. Cui nu i-ar fi?
De mâine și până sâmbătă, schimbăm peisajul, ajungem la Cluj. Urmează impresii, partea II.

Reclame

2 gânduri despre „Impresii de călătorie, partea I

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: