Impresii de călătorie, partea II

Clujul a fost și (va) rămâne locația mea preferată. Orașul meu de suflet unde fiecare stradă îmi amintește de o poveste și unde Aleea e regina lor.
Aleea din fața blocului bunei de la Cluj. Locul în care de fiecare dată când ajung până și aerul miroase mai bine decât altundeva. Mereu simt furnicături prin trup și am lacrimi în ochi. Și de fiecare dată când trec, în plimbare, am impresia că e comprimată. Era cea mai lungă alee din lume(a mea). Cu puncte strategice, de interes. Blocul I, capătul din față: Poșta. Unde ne strângeam seară de seară la povești, adunam, scădeam, jucam cărți și visam împreună. Blocul I, scara D, etajul 3. Întindeam gâtul ca o girafă, poate- poate l-oi vedea. Pe el. Gălbenuș cel tare (fain). Blocul I, celălalt capăt: grădina. Unde am organizat campionate de gimnastică, unde ne adunam vară de vară, stăteam pe iarbă și pierdeam vremea. Doamne, ce ne mai plăcea să pierdem vremea. Blocul III, scara B. Cred că vecinii de acolo încă au coșmaruri. Alexandra o striga pe Emilia. Emilia deschidea fereastra. Începeam să povestim în clipa în care își scotea capul și terminam câteva ore mai târziu, la plimbarea din jurul blocului, mai apoi, din jurul cartierului. Capăt de alee, alte drumuri, Ramona și alte povești fără sfârșit. Ce zile…De nu s-ar mai fi terminat… Am trăit cele mai frumoase clipe ale copilăriei, mai apoi ale adolescenței și în final, clipe de maturitate (vorba vine) la Cluj. Cum să nu-mi fie drag? Cum să nu-mi fie CEL mai drag? Cum să nu fi început (sensibiloasa de mine) să tremur și să simt că-mi dau lacrimile când l-am văzut pe Ionuț al meu alergând vesel și neștiutor pe Aleea mea?
3 zile de Cluj și nu am apucat să (re)văd mare lucru din orașul drag mie. S-au ivit momente triste, așa, când le aștepți mai puțin și pofta mea de vizitat sau întâlnit cu lume s-a pierdut pe undeva. Am rămas cu Aleea, cu imaginea piticului drăgălind-o pe buna de la Cluj, draga de buna de la Cluj, cu câteva ore în parcul în care am inaugurat la 4 ani spartul capului, cu două fete dragi mie. Suficient.

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Impresii de călătorie, partea II&8221;

  1. Pingback: Două cărți (și multe gânduri) |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s