Cozonac încovrigat

Mă apucă din când în când, așa cum spuneam și în postarea anterioară, cheful de gătit. Prajituri și biscuiți, dulciuri și alte cele. Din categoria desert, se înțelege. Nu am realizat până acum că pentru astfel de activități e nevoie de talent și răbdare. Nu. Mă încăpățînez și insist să ascult sfatul soțului care spune că e vorba doar de practică pentru a atinge perfecțiunea gustului. Ieri fiind invitați la o adunare de juniori – Ionuț și alte două zâne mi-am pus în cap să dau gata asistența. Căutare rapidă printre rețetele cu dificultate mică – doar așa ca să mă aigur că n-am cum da greș, am pregătit ingrediente, am așteptat să adoarmă piticul și am pornit. Chec simplu în formă rotundă. Câte ouă atâtea linguri de făină și zahăr, coaja de la o lămâie și un praf de vanilie. Până și fiul meu s-ar fi descurcat, așa pare. Am amestecat toate cele enumerate mai sus. Vreo cinci minute până m-a durut mâna și ochiul (expertă, ce mai!) mi-a zis că-s bine. Jumătate din cantitate o amestecați cu o lingură de cacao. Care jumătate? Fundul bolului abia, abia e acoperit de întreg. Cam zemoasă compoziția. Ei, nu-i nimic, execut checul și mai simplu, fără cacao. Torn amestecătura, puțină vă spun! în forma rotundă (oh, din silicon, de un verde smarald o minunăție de tavă cumpărată de dragul culorii și nefolosită de trei ani). Se umple cam un sfert. Cum naiba crește checul meu? Mă uit din nou pe rețetă. Nici o vorbă despre praful de copt. Știu ei mai bine. O bag la cuptor. 30 de minute mai târziu, checul din poză și covrigul din cuptorul meu au în comun doar ingredientele.
De supărare, l-am înghițit dintr-o îmbucătură și m-am prezentat la întâlnire cu niște delicate și pufoase prăjiturele făcute de alții.

P.S. Cică ouăle alea trebuiau despărțite și bătute separat. Albușurile pe o parte, gălbenușurile pe alta. Măcar o jumătate de oră în total. Nu mă las. Revin.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Cozonac încovrigat&8221;

    • razi tu razi, dar daca stam la voi de craciun, va las unu in cuptor inainte de plecare… sa aveti bucurie la intoarcere :)))))) exersez pana atunci, iti dai seama :)))

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s