Mostră

În urmă cu mult prea multă vreme, mi-am găsit noi prieteni. Au început să mi se plimbe prin minte la început mai timid apoi tot mai zgmotos. Când eram cu Ionuț al meu la locul de joacă și îi vedeam pe micuții de acolo cu gura plina, ei, chiar atunci parcă făceau mai multă gălăgie. M-am așezat și mi-am așternut gândurile. Ce a ieșit? Ce a ieșit puteți citi voi mai jos. Am trimis în stânga-n dreapta poveștile mele pentru mâncăcioși, nu am primit deocamdată răspuns, așa că, fac apel la voi, prietenii mei cititori de blog din Ouzoland. Vă dau o mostră, vi-i prezint, vă fac poftă și aștept să-mi spuneți părerea. Să mă alimentez, să mă mobilizez, să schimb de-i de schimbat.
Așadar, urmează:


Povestiri pentru micuții mâncăcioși
Întâmplări din bucătărie – episoade înţelepte despre cum să mîncăm mai bine…

Bucătăria bunicii e un loc magic. E încăpătoare, cu ferestre mari şi o masă voinică ce tronează chiar în mijloc. Are dulapuri multe, unghere ascunse în care miroase a vanilie şi scorţişoară iar în sertare mereu găseşti câte o bomboană rătăcită. Fiecare lucru îşi are locul: cratiţele în dulapurile de jos, sub stăpânirea cratiţei grasune, bolurile şi sticlăria pe raftul de mai sus, unde nu pot ajunge uşor copii, farfuriile sus de tot, la mansardă…
Aici fiecare obiect prinde viaţă, fiecare uneltă are o istorie de spus. Iar în fiecare zi se întâmplă câte ceva… câte ceva din care noi toţi avem de învăţat.

Personaje:

Cratiţa grăsună – în ea sunt pregătite mîncăruri bogate și grase. E albă cu buline roşii, crăpată puţin la gură, cu fundul smălţuit şi două toarte rotunjite. Are şi un capac, dar nu-l prea poartă (pentru că e grasă îi este mereu cald, transpiră abundent şi e fericită doar când mama o umple cu sarmale și carne de porc cu cartofi)

Bolul de salată – e un domn sensibil. Dintr-un material fin – porţelan desenat manual cu flori mov, e subţirel şi vorbeşte puţin sîsîit. De obicei e plin de salată, doar uneori se întîmplă să încurce bunica lucrurile şi să pună sosuri fierbinţi în el, lucru care-i displace şi îl face să sughită.

Domnul Frigider – e un domn foarte vesel. E durduliu, pântecos şi are câte o glumă pentru fiecare situaţie. Se simte cel mai bine când e plin cu mâncare. Singura care îl cam enervează deoarece se crede atotştiutoare e cratiţa grăsună.

Familia farfuriilor – farfuria platou – tată, farfuria de supă – mama şi cele două farfurioare pentru desert, Lina şi Tina. Sunt o familie foarte obişnuită, ies din dulap doar la orele de masă, cele mai solicitate însă sunt cele două farfurioare pentru desert – care se bucură foarte tare de fiecare dată când sunt scoase din dulap şi sunt umplute cu prajituri şi creme.

Storcătoarea de fructe – este o domnişoară foarte simpatică. Subţirică şi mereu zîmbitoare are tot timpul o vorbă bună pentru toţi cei din jur. Nu-i place să se certe şi de fiecare dată când apare un conflict între domnul frigider şi cratiţa grăsună, se umple de fructe şi face un zgomot infernal – care însă produce un suc foarte delicios.

Să nu uităm şi de cei doi nepoţi ai bunicii, fără de care aceste istorii nu ar fi avut loc. Ionuţ, nepotul cel mic, un băieţel subţirel şi tăcut şi Ioana, sora lui mai mare: gălăgioasă şi … mâncăcioasă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: