Dea cea vinovată

Am avut o seară ce a început relativ liniștit. Copiii – Ionuț și David s-au jucat, s-au uitat la desene animate, se face ora 8, vrem să-i pregătim de culcare. „Vă mai uitați la un episod și gata, la baie și cină!”
Vin singuri în bucătărie – „prima dată mâncăm și apoi facem baie”, mă anunță Ionuț. Eu tai salată, Dea le pregătește pâine prăjită. Pune farfurii pe masă, moment în care se declansează tărăboiul. Ionuț aruncă farfuria cât colo. „Nu o vreau pe asta!” și începe să miaune. Eu cu mâna pe cuțit, Dea cu David printre picioare, Ionuț miorlăie. Dea scoate altă farfurie, nici asta nu-i bună! Ionuț coboară de la masă, pornește în direcția celui mic, pregătit să-l pocnească. În tot acest timp, urlă. Las cuțitul jos, cobor la nivel, întreb ce vrea de fapt, urlă, urlă și îl urmărește pe David. Nu pricep ce vrea așa că-i zic: „Mergem la baie, te hotărăști acolo ce vrei să mănânci!” Urlă mai cu foc, intru pe stare de respir-inspir-respir-inspir, îi fac duș, revenim în bucătărie. Se trântește pe jos, țipă din toți rărunchii. David vine după el cu un skateboard în mână, Ionuț printre țipături i-l smulge și-i trage una în cap cu el. „Separare!” unu-n stânga, altu-n dreapta, Ionuț urlă, încep și eu, David plânge, Dea (unde era oare Dea??) Muci, muci, repertoriul de iarnă a lui Ionuț, plânge, stă trântit pe jos, îl duc la baie, îl spăl, revine în bucătărie. „Până la urmă ce faci???? Mai mănânci?”
„Daaaa!!! Pâine cu unt!” Împinge cana de lapte:
– Nuuuuu ooooo vreaaaaau!
– Las-o pe masă!
– Nuuuuu vreau!
Îmi vâjâie urechile, îi pun cina pe masa, ies val vârtej că altfel sparg tot ce-mi iese în cale. Revin. A mâncat tot, a băut și laptele. Merge la culcare. Respir. Sunt furioasă de-mi iese fum pe urechi, habar nu am ce naiba s-a întâmplat. Stau nițel și le ordonez, merg la el în cameră. „Mă Ioane, ce naiba o fost asta? Ce te-o supărat așa tare??? Ce s-a întâmplat în seara asta??? O iau razna, serios. Cine te-a supărat în halul ăsta???” „Dea. Nu mi-a dat farfuria pe care am vrut-o!”

p.s. Ionuț, de mai bine de două luni mănâncă la mic dejun-prânz-cină din aceași farfurie. Dea îi dă de mâncare de când a venit aici, și nu, nu a încurcat farfuriile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s