Încercarea moarte n-are

Grade multe afară, soare, praf. Ionuț povestește vesel pe drum de la grădiniță înspre casă. Îmi pregătesc în minte ieșirea pentru după amiază, la plajă și mă trezesc vorbind.
– Vreau să intru într-un magazin să văd niște costume de baie. Crezi că poți sta liniștit, așa, pe lângă mine, fără să verifici tot? Să mă uit în liniște?
– Nu, raspunde puiul meu senin.
Oftez. Mai încerc o dată. Ce l-aș mai manipula.
– Doar intrăm, mă uit și ieșim. Și tot ce vreau e să stai nițel liniștit, să nu pui mâna pe nimic. Pot să am asta de la tine? mai fac eu o încercare.
– Nu, răspunde el la fel de senin.
Îmi iau inima-n dinți. Chiar vreau să văd costumele de baie că parcă mi-au rămas ochii la unu săptămâna trecută. Și o să mă uit repede. Apare magazinul în cale, dau să intru, Ionuț se uită la mine și zâmbește. Scanez într-o clipă rafturile, cu coada ochiului sunt pe el, verifică niște pantaloni și a deschis un sertar. Nimeni nu-i spune nimic așa că îmi vad de costumele de baie. Dau să iau unul, Ionuț deja a deschis toate sertarele, eu pun ce am în mână la loc, cu jumătate de suflet. Mai dau o tură, vai ce aș mai atârna eu pe aici măcar câteva minute, e răcoare și e bine. Ionuț începe să scoată din sertare. Mă adun și-l adun.
– Hai să mergem, spun eu.
– Nu cumperi nimic? spune el.
– Nu pot, Ioane, nu pot. Trebuie să probez, să mă uit atent, nu pot așa. Vin altă dată.
– Mai bine fără mine. Că mie-mi plac sertarele ălea și nu o să pot să stau niciodată liniștit. Dar să iei un costum verde, că din ăla n-ai, concluzionează Ionuțul meu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s