Companie, gașcă, orice numa’ nu singur!

Voi, dragilor, care sunteți pe aici, pe aceleași plaiuri ca și mine, pricepeți ce-i cu nevoia asta a grecilor de a avea mereu „παρέα” (companie)? Nevoia de a fi mereu înconjurat de oameni, prieteni, familie? Eu una, nu pricep și basta. Oi fi mai grea de cap dar mie una-mi place și singurătatea. Nu văd nimic ciudat în a dori să petrec o zi doar cu mine. La plaja, la cinema, acasă, într-o cafenea cu o carte bună-n față. Tânjesc uneori după un weekend în liniște și pace. Departe de tot. Eu cu mine și ale noastre gânduri. De când sunt aici, dorințele ăstea ale mele au fost întâmpinate cu sprâncene ridicate. De ce să stai singură? Ești supărată? Te-am supărat cu ceva? Nu ai prieteni? Te-ai certat cu ei? La început am râs, apoi am realizat că ei, oamenii ăștia chiar nu mă pot înțelege (nu generalizez, evident, mai ales că stau în casă cu un exemplar excepție: soțul meu e grec cu aromă de cipriot și adoră singurătatea la fel de mult, sau poate chiar mai mult decât mine!)

Mie una îmi place să merg la cinema singură. Pe vremea Vienei mergeam des la film fără să aud mirări din vreo parte. Finalizam seara și cu câte o cină doar pentru mine și asta nu pentru că nu aveam cu cine s-o împart, ci doar pentru că îmi plăcea mult să stau… cu mine. Încă-mi place. Dă-mi o carte bună și lasă-mă pe o plajă, undeva, fără nici o față cunoscută (pe plaje pustii nu stau de una singură pentru că-s fricoasă, am zis!). Definiția unei zi perfecte. Lasă-mă acasă, să-mi organizez dulapurile sau să văd un film. Lasă-mă acasă un weekend. Singură. O să mă bucur de fiecare secundă fără să fiu supărată pe lume.

Când vine vorba de a fi singur cu jumătatea (în cazul nostru, a mai bună jumătate) iar mă trezesc față-n față cu sprâncene încruntate. De când am ajuns aici nu știu dacă am dat peste două cupluri care să-și petreacă vacanțele în doi și doar ei doi. Se merge-n gașcă. Ceea ce e simpatic, nu neg dar e cu siguranță ceva în ce, eu una, nu m-aș băga de bună voie. Despre creț, nici nu mai zic. E frumos să ne strângem mai mulți, să petrecem o zi de vară pe câte o plajă îndepărtată. Câte o seară cu prietenii, hai câte un weekend în gașcă. Dar în vacanță? Cu prieteni? Cu familiile? De fiecare dată? Păi ce să facem doar noi doi? mi se spune. Dau din umeri și mă umflă râsul. Poate dacă ai crescut în gașcă, cu „παρέα” peste tot ți se pare total deplasat să mai stai și singur și-n doi. Habar nu am. Ce să faceți DOAR voi doi cu copilul? Păi luați și dădaca/ bunicii. Dacă se plictisește? Cum vă odihniți? (de parcă Ion ne bagă la tras cu plugul!) Noi avem câteva zile pe an de stat împreună de dimineața până seara (vacanța de Crăciun nu intră-n calcul pentru că atunci suntem în România, an de an). Vreo șase-șapte la număr, zile răsfirate pe parcursul unui an, pentru că am un soț ocupat până peste cap care lucrează de multe ori și-n weekend. Așadar, șase- șapte zile, din care vreau să fiu doar eu cu el măcar trei. Ne rămân alte trei-patru în care să fim cu tot cu pitic. De când ne trezim până mergem la culcare. De ce mi-aș încărca zilele ăstea de liniște și cu alții? Eu una, sincer, nu pricep. Sau poate că pricep dar nu-i văd sensul.

Mă luminați voi?

Reclame

Un gând despre „Companie, gașcă, orice numa’ nu singur!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Si romanii sunt la fel! E o rusine aici sa cinezi singur. Sa existi singur! Daca, Doamne feri, te auzi gandind (sau mai bine zis, negandind:P)? Eu merg des singura la masa, din aceleasi motive ca si tine – imi place sa fiu singura cu gandurile mele – mama, ce priviri pline de compatimire primesc la restaurant. Bietu’ chelner mai ca s-ar aseza cu mine la masa numai sa nu ma lase singura, Iar aia de la film imi rup biletele si se uita cumva peste umarul meu mirati, se vede pe fata lor „amarata asta e singura la film”!!! Pffff, dar ce stiu ei cat de fain e sa vezi de exemplu Habemus Papam singura in sala. Singura cuc! Cea mai faina treaba!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: