mame de poveste

Azi sunt tare emoționată. Cam așa cum am fost când am luat pentru prima dată cartea-n mână. Îmi vine să sar și să chiui, să urlu-n gura mare: ideea a prins viață! Se poate, da, se poate!

Povestea-i scurtă: Stăteam eu de povești cu o prietenă dragă ce se apucase de croitorie și îmi făceam poftă la gândul că aș putea să-nvăț și eu să țin acu’ în mână. Și crețul, dragul de el, realist până la capăt m-a încurajat spunându-mi cu tot sufletul – „Mai bine ține-te tu de scris și lasă-i pe alții să-și vadă de cusut. Unul coase, tu povestești!” Nici nu a realizat el pe moment ce idee mi-a băgat în cap. Am rumegat-o și întors-o pe toate părțile. Am gândit-o și razgândit-o. Cu cât treceau zilele și gândurile cu atât părea mai bună și mai tentantă: ce-ar fi dacă am avea o jucărie făcută de mână care să vină la pachet cu o poveste. Am pus mâna pe tastatură și am dat-o mai departe. Cui trebuie și cui știam că o va primi cu brațele și sufletul deschis.

Cu Elena am copt la foc mic proiectul și tot cu ea am găsit și alte două mame potrivite – că eu și a mea idee eram doar o piesă din joc! Am discutat și disecat și încet, încet dar cu mult elan, am conturat ce va fi să fie.

Din când în când, în mintea Cristinei, apare câte un personaj pestriț. Aleargă de colo colo și își face de cap. Ea îl prinde, că-i dibace și repede, repede, din două mișcări de condei, îl lipește pe-o hârtie. Nu orice fel, ci manuală, una și una. Apoi apare Ruxi, care, cu gândul la copii, dă personajului o formă. Să-l poată simți, să-l poată ține-n brațe la ceas de somn. Ei și când termină și ea cu ața, acul și pânze de tot felul, eu îi scriu povestea. Ce ar fi o jucărie fără o poveste care s-o însoțească?

La urmă când jucăria e gata, stă alături de povestea ei, într-o plăsuță de pânză (cu un colț de mulțumire pentru Work At Home Moms România) și cu o etichetă de ținut minte Mame de Poveste.

Acum e pregătită să fie descoperită de copii și nu numai. Așa-i că v-am făcut curioși?

7P.S. Dacă sunteți chiar foarte curioși, dați click și aici 🙂 Poze și povești, informații la zi.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;mame de poveste&8221;

  1. Pingback: Hai sa fugim de acasa! | Ozzy

  2. Pingback: Despre celălalt copil |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s