Un extraveral, vă rog!

Și tocmai pe când eram convinsă că le-am auzit pe toate, pe toate privind creșterea copiilor, iată că se dovedește că nu. Lumea-i plină de surprize și ideile, una mai pestriță ca alta dau să mă pleznească și să mă trezească. Competiția asta între mame s-a extins în cele mai întunecate unghere, unde nici cu mintea nu gândești. Ori asta, ori mi-e dat mie, mie personal, să mă lovesc de tot felul de specimene ca să nu mă plictisesc.

Mă întreabă o doamnă, mamă și ea, mamă din aia ce le știe pe toate și ce-i prima-n toate. De câte ori a luat Ionuț al meu antibiotic. M-am apucat, ca tot omul ce primește o astfel de întrebare, să număr. În gând. Când am ajuns la doi, sau trei, sau cine naiba mai știe, am dat să mă uit în agendă. Da, râdeți, dar am o agendă în care am notat TOT. De fiecare dată când piticul a fost bolnav, orele la care a avut febră, ce medicament i-am dat, cantitate. Când a făcut una, alta prima dată. Plus expresii și vorbe de duh ce trebuie, dar trebuie să rămână undeva. Da, e pe culori și pe capitole. Râdeți.

Așa că am luat agenda și m-am uitat. De vreo patru ori în patru ani.

– Nu a luat de cinci? Că parcă și atunci – numaiștiueuexactcând – ai zis că a luat.

Mă mai uit o dată-n agendă. Da, de cinci, și-n clipa aia mă lovește. Ce vrea asta de la mine? Că-i patru sau cinci, sau zece sau săpătămânal. Care-i relevanța discuției?

– O fi de cinci. Șase, cine mai numără?

– A mea a luat de mai puține ori.

BANG. ZBANG. BANG. N-am concluzie. N-am.

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Un extraveral, vă rog!&8221;

  1. @€&”@!!! (Că nu îmi permit să dau glas altfel, mă aud pruncii). Deci tu tre’ să te uiți în agendă, iar ea ȘTIE când a luat al tău antibiotic, doar pentru „competiție”??? Asta se numește Zwangsneurose, și nu trece cu extraveral :))). Săracu’ ei prunc, nu cred că ajunge la adolescență 100% cu mințile întregi, poate doar dacă-i „copiază” și tulburările de comportament.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s