Creaturile de sub pat

Cred că-s cea mai fricoasă dintre toți cunoscuții mei. Dintre toți prieteni și din familia extinsă. Cred că-s mai fricoasă și decât Ionuț care, am impresia că-și cerea lumina pe hol noaptea pentru că știe cum îi mă-sa. Mama tuturor fricoșilor. Dar pentru că-s și căpoasă și trebuie să trăiesc pe pielea mea chestii până să-mi vină a le crede, ei bine, după azi noapte, e oficial: sunt o fricoasă!

Ionuț a primit o veioză superbă pe care ar ține-o aprinsă zi și noapte. Ieri, după o altăieri noapte petrecută pe lumină – pentru că a venit la pachet cu un bec puternic, am fost și i-am cumparat un bec cu lumină difuză. L-am montat și am decis, de comun acord că dacă o ține noaptea aprinsă, putem să stingem lumina de pe hol. Că nu mai e nevoie și de ea. Ionuț a comentat el – printre altele a aruncat și un „Aia-i pentru tine!” dar cine l-a băgat în seamă? Așa că aseara ne-am dus la somn și casa a rămas cufundată-n întuneric (mai puțin camera lui Ionuț.)

Cine s-a trezit în toiul nopții, chestie ce nu putea fi evitată după un ceai de valeriană? (chiar așa, beau ceai să dorm lin și mă trezesc pentru alte nevoi!) M-am trezit, am bâjbâit. Am coborât din pat și mi-am surprins imaginea în oglinda din dormitor (una veche, veche dar oglindă!) Am luat-o la fugă, serios, m-am oprit la baie unde, n-am aprins lumina (ca să nu mă trezesc de-a binelea, iată-mi logica din miez de noapte!) mi-am surprins mutra zburlită și-n oglinda de acolo, m-am speriat de un porumbel ce stătea pe fereastră și, brusc, mi-am amintit de locatarii din cămară. Am luat-o la goană, din nou, și când am ajuns în pragul ușii mi-am amintit de creaturile de sub pat. Nu glumesc. Aveam 27 de ani împliniți și în momentul în care am văzut patul din dormitor cu ditamai spațiul gol (vorba vine) de sub el, mie una mi-a înghețat inima-n mine. Între timp am 34 seara nu mă uit sub pat. De urcat, în adevăratul sens al cuvântului, nici nu poate fi vorba. Eu nu urc în pat ci sar în pat. De cât mai departe. Așa am făcut și azi noapte, doar că întuneric fiind, am calculat greșit distanța. Și nu am luat în considerare faptul că soțul cel creț ar fi putut porni în căutarea mea (e pat King Size, așa că verbul „a căuta” își are sensul!) Așa că am aterizat direct pe picioarele lui și 56 de kilograme nu-s chiar de lepădat mai ales de te iau prin surprindere.

Evident, după dialogul de rigoare, am decis, de comun acord ca de azi să lăsăm și becul de pe hol aprins. Zic de azi, pentru că azi noapte eu am refuzat să mai cobor din pat…

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Creaturile de sub pat&8221;

  1. 😀 rezoneeeez. la noi in casa exista lumini de veghe pe holuri deoarece eu ma sperii noaptea de mobila, obiecte, usi, care-s dintotdeauna acolo, in acelasi loc, nu conteaza, eu ma sperii. cand eram gravida ma speriam de cuierul de pe hol rau de tot, iesea scandal daca uita consortul sa puna lumina de veghe 😀

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Vizionare 4DX (cu bătaie inclusă) |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s