Recomandarea de sâmbătă

Despre cărți am tot scris. Ba despre ale mele, ba despre ale lui Ionuț. Suntem toți cititori pasionați – pentru mine cel puțin nici o zi nu-i perfectă de nu apuc să-mi linștesc ochii și mintea pe vreo pagină, două trei. Chestia-i valabilă și pentru soț iar copilul, copilul din fericire ne moștenește. A primit zilele trecute un set nou de cărți de la nașa Maria și vă spun sincer, nu-mi amintesc ultima dată când patru cărțulii pentru copii m-au entuziasmat în asemenea hal. Și evident, nu doar pe mine.

Despre Oliver Jeffers am mai povestit eu. Întâmplarea cu pinguinii mi-e încă proaspătă-n minte – și vouă? Tipul are un talent incredibil. Poveștile par spuse de un copil de cinci, hai șase ani. Și tocmai aici e secretul: micuților, le merg direct la suflet. Nimic nu-i mai normal decât să-ți dorești o stea pe care să o duci acasă. Și să te chinui să o prinzi, pentru că nu mai ai combustibil în rachetă.

Întâlnirea pe lună cu un extraterestru e perfect naturală, e chiar de dorit să ți se întâmple așa ceva, ca să nu fi singur. Ei, și de vrei să mergi acasă, pur și simplu, sari în mare. Un pinguin apare la ușa ta. O chestie obișnuită. Un pinguin ce vrea să zboare și cât de important e să ai prieteni care cred în tine.

Vă spun cu mâna pe inimă, eu una m-am îndrăgostit de cărticelele ăstea!

photo 1

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s