TREBUIE să…

M-am trezit fără chef azi – probabil că presiunea de zilele trecute și-a spus cuvântul. Am rămas în minte cu vorbe ce m-au enervat la culme și m-au scos din starea mea de veselie datorată primăverii (și primelor zile la plajă). Trebuie, trebuie, de ce nu faci așa, pentru că trebuie? Și mi-am amintit de textul ăsta, de anul trecut însă cât se poate de actual…

Aventuri în Ouzoland (Miorițaland)

M-am săturat până peste poate de domnia lui „TREBUIE”. Copilul trebuie să asculte, să mănânce ce-i spunem noi și când îi spunem noi, să se poarte frumos, să se supună, să se îmbrace cum îi spunem, să nu aibă prea multe păreri, să stea cuminte, să stea frumos. Copilul trebuie.
Revoltată până sus, sus de tot în dimineața asta și cu fum gros ce-mi iese din nări. Fum negru de supărare. Copilul trebuie.
Nu știu care-i povestea cu ce „trebuie să” un copil din România pentru că de fiecare dată când ajung acasă mă înconjor de oameni faini și buni care simt ca mine. Habar nu am care-i situația printre restul oamenilor. O fi mai bună ca aici, o fi mai rea, n-o fi deloc. Aștept să-mi spuneți voi. Dar în partea asta din josul globului, unde-s io acum, pufăi de cel puțin trei ori pe zi. Pentru că aici…

Vezi articol original 652 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Un gând despre &8222;TREBUIE să…&8221;

  1. Alexandra, esti o norocoasa ca ai parte de oameni care gandesc ca tine, indiferent unde. Eu una cunosc putini din astia, majoritatea sunt „hard core” TREBUIE, si inca aberatii (gen vorbit cursiv la 10 luni, dormit si adormit singur sub un an, facut strict ce i se ordona, recitat la comanda – ce mai, nu ne iese dresura de copil, clar, stai ca ne arata ei cum se procedeaza!). Sper si ma controlez sa nu dau si eu in asemenea dambla, ca tare-i comoda, din perspectiva adultului atotstiutor. Te scuteste de a-l considera o persoana pe bietul copil si iti da dreptul sa impui orice pentru ca TREBUIE.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s