Text fără pretenții

Nu-s în stare să scriu gânduri coerente. Sunt tristă și cu sufletul plin. De gânduri, remușcări, emoție. Sunt de 8 ani de când în Grecia și cred că ăsta-i primul în care m-am simțit aici cu adevărat acasă. Pentru că eu sunt o certăreață, caut nod în papură-n toate, mi-e greu să schimb obiceiuri și să mă adaptez în locuri unde-s toate, nu neaparat noi, ci departe de felul meu de a fi și a gândi. Sunt cârcotașă. Au trecut 7 ani în care i-am luat peste picior pe toți cei de aici, ăsta a fost și primul motiv pentru care am pornit blogul. Că-s fățarnici, bisericoși, bigoți, cu gură mare, lăudăroși, neserioși. Stereotipuri? Câte vrei. Femei gălăgioase, sfătoase, cele mai bune mame din lume. Inventatorii mersului pe jos și al găurii-n macaroană. Oh, ce-am mai râs și ce m-am căinat că am ajuns între ei. De bună voie, nu mă-nțelegeți greșit. Că am dat peste un grec ce mi-a picat cu tronc, am închis ochii la ce-i în jur. Și i-am miștocărit. Și mă gândeam că nu-mi plac, n-are ce-mi place. Sunt leneși, nu așa spun toți? Sunt prefăcuți, delăsători, largi la pungă și mândri, mândri nevoie mare. Am închis ochii și i-am lăsat să-mi fie în minte așa, împărțiți în cutiuțe cu defecte. De ce să-mi bat capul?

De trei zile ceva s-a schimbat. I-am văzut atacați de alții, vorbiți de rău și de urât, umiliți și jigniți. Și mi-am oprit gândurile, ălea pe care le știam deja și pe care vi le-am deschis și vouă, mai sus. Am realizat că greșesc. Că-s gălăgioși, oh, n-aveți idee cât de gălăgioși sunt, că întârzie mai mereu, că-s sfătoși și cu nasu-n toate dar în același timp sunt cei mai deschiși oameni printre care mi-a fost dat să trăiesc. Nu te lasă la greu. Vorbesc despre unul despre altul, au mereu, dar mereu ceva de comentat dar când ai necazuri, sar cu toții-n ajutor. Sunt prietenoși, oameni veseli care-și pun sufletul în fața ta. Leneși? Or fi și printre ei, așa cum sunt și printre ai noștri, dar nu-s toți. Așa cum nu-s nici toate româncele frumoase (ei bine, poate majoritatea sunt) și cu siguranță nu-s toate femei ușoare.

Îi văd loviți și atacați din toate părțile. Și nu mă doare atât când citesc vorbe de la popoarele mai din nord – printre care, între noi fie vorba, se găsesc mulți alături de ei, nu, mă doare când îi aud pe ai mei cu gură mare și cuvinte grele. Bine că ați încurcat-o, leneșilor. Să văd acum cum ieșiți din rahat, șmecheri greci cu figuri în cap și buzunare pline. De unde atâta răutate pentru necazul altuia? Poate-i așa cum se zice, sunt datori vânduți și-ncearcă să-și scape pielea. În România avem un prim ministru (a venit din Turcia?) care-i bun de pușcărie și se ascunde ca un șoarece. Jumătate de Parlament au făcut din țara noastră tarlaua lor dar noi suntem buni de aruncat pietre în ograda vecinului.

În Grecia zilele ăstea situația-i tensionată. Nu, nu e neaparat ceea ce vedeți la televizor (cine știe, știe!) dar oamenii sunt speriați și au de ce. Bombardați cu idei din toate părțile, opinii, fiecare-i specialist în politică, finanțe, economie, ajungi să nu mai știi ce să crezi. Ba că de votezi „nu” ne dau ăștia afară din Europa, din euro, vine drahma, sfârșitul lumii. Ba că de votezi „da”, vin alte măsuri mai aspre ca cele din anii trecuți. Dar stai, că de votezi „nu”, de fapt nu te vor scoate din Uniune dar bani tot nu vor fi. De votezi „da”, există o nouă șansă, nou împrumut, alte condiții. E greu, teribil de greu să filtrezi atâta informație. Și nu te ajută nimeni mai ales că nivelul presei libere (de profesionalism) e desprins dintr-un roman absurd.

Eu una nu am drept de vot aici. Poate e mai bine așa cu toate că-s convinsă că un NU în plus face diferența. Mă trezesc de câteva zile și privesc în jur, trăiesc alături de oamenii ăștia de 8 ani, i-am văzut cu bunele și cu relele. Și știu că mai jos de atâta e doar iadul.

P.S. Întrebări și răspunsuri. Cu toate că-s convinsă că voi ăștia ce (mă) citiți nu mai aveți nevoie și de alte vorbe.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: