Cine-o fost primul? Oul sau găina?

Râd de cu bună dimineață. Râd când îmi amintesc de ce-am povestit cu soțul cel grec aseară și cireașa de pe tort, râd de cele cititie azi aici. Hohotesc de una singură amintindu-mi despre cât de mândrii-s grecii că doar de la ei au pornit toate și cât de mândrii suntem și noi, românii, că nu degeaba simt că am căzut din lac în puț și ori acolo ori aici, doar temperatura și marea ce-i aproape-s în plus (sau minus).

Crețul meu e convins că nu-i țară mai mândră-n toate ca Elada lui, eu pufnesc și-i amintesc de cei ce o populează. De gunoaiele aruncate care încotro, de comoditate, de nesimțire. El pufnește și-mi spune că de nu erau ei, grecii, vai de capul nostru, al resturilor de europeni, ar fi fost. Că doar ei au stat și au gândit și ni le-au dat pe toate pe tavă. Și echilibrul și democrația. Și acum, acum ce faceți? întreb eu cu jumătate de gură. Păi tot noi să facem, sare el de colo? Mai faceți și voi! Și așa continuă discuția și râdem, dar parcă nu-i râsul meu că le cam știu năravurile, nu degeaba-s de șapte ani buni aici.

Apoi îmi sar în ochi povești despre daci și centrul energetic al lumii care-i unde altundeva decât în Bucegi, habar n-aveam de treaba asta, păcat că nu m-am concentrat mai tare când am ajuns p-acolo și râd de una singură. Că până la urmă nici de bolile despre care povestea simpatica doamna Tivadar nu-s doar ale românilor și pe ălea tot grecii le-au inventat. Au inventat invenția cum s-ar zice.

Deochiul? Păi ăștia de aici nu numai că au trecut de faza cu sfoara roșie la mână și stins de cărbuni. Te dezleagă de deochi prin telefon. Te doare capul? Nu-ți merge bine? Sun-o pe mama sau bunica, aia mai înțeleaptă din familie și în câteva minute ești ca nou.

– Dar ce fac?

– Ei, zic ele ceva!

– Și funcționează?

– Păi nu mă mai doare nimic!

Mă bufnește râsul dar toți cei din jur mă privesc mai serioși ca niciodată. F U N C Ț I O N E A Z Ă garantat! Trebuie doar să crezi! îmi șoptește o prietenă bună. Păi și dacă nu crezi? Sau n-ai auzit niciodată de astfel de povești și posibilități? Atunci iei ceva de durere de cap și aștepți să-ți treacă, vine completarea crețului care-i mai necredincios ca Toma când vine vorba de superstiții din ăstea. Și mă mir, că doar e grec.

Apoi mai sunt și bolile ălea multe care toate au drept cauza curentul. Și vântul. Închidem geamuri, stăm toți la căldurică, doamne feri să uiți vreo ușă deschisă. Dacă bate vântul, stăm în casă nu scoatem nici nasul și mai ales copilul. Acoperiți din cap până-n picioare, șosetele-s musai că altfel răcești. Așa că dacă nu te doare capul de la deochi, cu siguranță ai dormit cu geamul deschis. Și ușa. Și te-a tras curentul.

Despre făcut baie-n mare dimineața nu mai spun, că asta-i cu siguranță inventată aici. Se spune că dimineața apa-i rece și nu-i bine să mergi cu copiii la baie că, evident, vor răci. Așa că du-i la plajă dupa ora 11, când e cald afară. Cancer de piele? Nu se prinde de ei, că au pielea pregătită pentru soare, că-s născuți aici.

Să mai spun și despre boala cu nervii? Toți suferă de stres și cu siguranță de obsesia aia pe care o au și românii, aia când crezi că toți au ceva împotriva ta. E ridicată la rang de sport național. Toți ne vor răul pentru că noi am fost primii-n toate. Ei și dacii.

Până la urmă mai contează care-or fost primii? Ultimii, ăia de râd la urmă, sunt cu siguranță mai importanți 🙂

Reclame

Un gând despre „Cine-o fost primul? Oul sau găina?

Adăugă-le pe ale tale

  1. Pingback: Superstiții |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: