Ploaie

Ieri după amiază s-a întunecat cerul. A început să bată vântul, să vâjâie de simțeai că te ia pe sus și nori negri, parcă pufăiau furioși,  s-au strâns peste oraș. Fulgere, tunete, tot tacâmul – pe mine puhoiul m-a prins într-o cafenea, la etaj, cu marea-n față. Poză de instagram. Am așteptat să treacă vijelia – după un ceas doar se întețise așa că am pornit-o spre casă, cu o umbrelă răblăgită (care s-a și rupt până să ajung la colț). Taximetriștii din stație m-au pasat de la unul la altul cu scaune din piele-n mașină. Curgeau apele pe mine dar cică nu m-ar fi lăsat să merg pe jos. Cum să lași o domnișoară-n ploaie? întreabă retoric șoferul. Acasă, duș fierbinte, ceai cu ghimbir și pijama curată care miroase a bine.

Ionuț doarme adânc la el în pat, o luminiță îi veghează somnul, strânge în brațe doi căței de pluș. E cald. E acasă. Închid ochii și mă bucur. Pentru că iubesc ploaia și sunetul ei și atmosfera din casă la ceas de seară. Mă cuibăresc și trag pătura până sus. Scot mâna să iau cartea de pe noptieră, afară se aude ropăit de ploaie. Hmmmmm… ce bine-i. În loc de carte prind telefonul. Doar o privire să mai arunc, îmi spun.

Am dat din deget până mi-a amorțit. Aseară a plouat torențial în toată Grecia. Temperatura? Undeva între 8 și 11. Corturi inundate și frig și apă. Copii, ca al meu, afară. Mame, ca mine, ca tine, afară.

Atât.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s