De sezon

În Grecia a venit vara. De fapt, e deja miezul verii – temperaturi peste 30 de grade, plaje pline, apă de dus acasă și ținut în vană (ideea lui Ionuț). Ieșim aproape zilnic la plajele din apropiere – în ritmul ăsta, la mijloc de iulie o să fim plictisiți (da, se poate!) și gata de vacanțe-n alte părți. Zilele trecute, poftă de stat la soare. Eu parcă n-aș fi mers doar cu Ion, nici el doar cu mine așa că am sunat o prietenă. Băiețelul ei e de-o vârstă cu al meu și de trei săptămâni e și mamă de fată. Mi-e dragă tare.

– Mergem la plajă?

Tăcere.

– N-am cum să vin, răspunde ea. Unde s-o las pe asta mică?

– Nicăieri. O luăm cu noi! Scaun de mașină ai, pe frate-su îl iau eu să-ți fie ție mai ușor, mergem acolo, umbrele sunt, șezlonguri sunt, preiau responsabilitatea și-i țin în frâu pe băieți și tu te relaxezi la umbră.

Ca o paranteză – eu cu doi zvăpăiați din care unul nu-i al meu nu m-am aventurat niciodată la plajă și probabil nici n-o s-o fac. Parcă-i totuși prea riscant.

– N-am cum. Nu pot s-o scot din casă, e prea mică.

– ?!!? Serios vorbești? E cald afară, nu bate vântul, mergem într-un loc care cu siguranță nu-i aglomerat, te ajut, ce altceva mai vrei?! răbufnesc și-n timp ce o fac îmi pică fisa. Socotesc repede-n minte. Marea patruzeceală.

– Aș fi ieșit cu ea, serios. Dar am întrebat-o pe pediatră când pot să o scot afară și ea mi-a interzis categoric să fac asta înainte de 40 de zile…

-Pe ce motiv? Ăla religios? Doar tu nu crezi în chestiile ăstea?!

-Mi-a spus să o țin măcar două luni. Circulă un virus…

– Copilul mai mare merge la grădi, zi de zi. Dacă e să se lipească de vreun virus de acolo îl ia! explodez eu. Apoi îmi pare rău. Până la urmă dacă te-a băgat doctorul în sperieți nu-i vina ta. E vina individei ăleia care și-a uitat mintea în Evul Mediu.

– M-a speriat pediatra. Ce naiba era să fac?

– Să o schimbi! ăsta-i primul răspuns care-mi vine-n minte. Nu-i dau voce, n-are sens…

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;De sezon&8221;

  1. Pingback: Fete, lego sau băieți? |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s