Împachetăm

Ne-am apucat de strâns lucruri de prin casă, de pus în cutii și etichetat. Au mai rămas șase zile până plecăm la Viena și de acolo, în țară, a mai rămas puțin peste o lună până plecăm de tot. Fiecare chestie pe care am cumpărat-o în casa asta, fiecare piesă de mobilier, pernă, vechitură, pe toate le-am adunat aici cu drag. Nu am nimic, nici măcar un obiect care să nu-mi placă. Toate au câte o poveste de zis și dragi îmi sunt toate. Dar e greu, prea greu, să le mut din sud la nord și nu văd sensul mișcării ăsteia (destul de scumpă). Pentru că am deschis calea și am făcut primul pas (cine cunoaște bărbați greci, greu de urnit din patria mamă, mă înțelege, sunt sigură!) nu pot promite că următorii ani ne vor găsi acolo unde plecăm acum. Și atunci, atunci oare ce facem? O luăm de la capăt? Le mutăm pe toate din nou?

Am decis să luăm cu noi doar chestiile foarte dragi. Ălea care să aducă puțină culoare noii case. Ionuț a petrecut o zi întreagă printre jucării și a ales cu mai multă ușurință decât mă așteptam. Lego-urile, trenul de lemn, cărțile și patul.

Am organizat și dulapurile lui, le-am eliberat de tot. Acum urmează ale mele. Vreau să scap de haine care nu-mi spun nimic, de pantofi de care am uitat deja, de cărți pe care știu că nu le voi reciti vreodată.

Îmi place să le iau pe toate-n mână, una câte una, să îmi amintesc unde și când și de ce. Să le pun în grămada de dat și uitat. O să ducem cu noi amintiri faine, gânduri despre oameni pe care știu că o să aștept să-i revăd, o să ducem momente despre care vom povesti cu drag. Ăstea-s de fapt cele mai importante.

 

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Împachetăm&8221;

  1. Am trecut prin asta. E fff greu momentul, chiar daca e dorit de mult timp. Dupa cateva luni de la mutare apare nostalgia, iarasi greu. Apoi vine marea bucurie! Sa va fie drumul lin si sa va aduca implinirea!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s