Schimbări

Încerc să le iau pe toate pas cu pas. Ce vine pe neaşteptate e binevenit, dar e drept, prefer ordine în punctele de pe listă, mare-i satisfacţia când le bifez. Să venim în ţară, să-mi găsesc de lucru, să-l înscriu pe Ion la şcoală, să-mi aduc bagajele şi cărţile şi lego-urile şi ce-oi mai putea înghesui, să-mi iau bicicletă, să-mi renovez apartamentul. Am avut o săptămână şi trei zile şi aproape toate-s rezolvate. De locuinţă ne apucăm în septembrie şi tare mă bucur că-oi fi sigură pe baricade, fără Batman-ul meu (Mara, scuze, dar nu m-am putut abţine să nu-ţi copiez vorba). E băiat bun, se ştie. Şi harnic e. Dar mai bine-l ţin departe de vopsele şi găuri şi modificări şi renovări. Pentru că mai mereu vrea să dea o mână de ajutor şi pe urmă ai nevoie de alţi doi oameni care să repare ce-a stricat elanul lui.

În prima lună în Grecia, primele zile de trai în doi. Vreau un raft în baie. Dorinţa mea, lege pentru el Ia maşina de găurit şi merge direct la ţintă. Face o gaură – nu-i suficient de mare pentru raftul pe care l-am ales. Încearcă mai la stânga. Se loveşte de aceaşi problemă. După trei încercări şi alte două găuri trage singur concluzia: e perete de beton, nu intra maşina de găurit, nu putem pune raftul.

Mă uit la găuri, mă uit la el. El la mine.

– Şi cu ăstea ce facem?

– Le acoperim.

– Ai material? Mergem să cumpărăm? Ştii cum se face? întreb eu.

– Mă gândeam să punem nişte rame de tablouri, ceva peisaje care să se potrivească-n baie…

Evident că n-am acoperit dezastrul ci am găsit un meşter care să rezolve problema. Aşa că, între noi fie vorba, prefer ca Batman al meu să vină când am terminat de renovat.

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s