6. 6. 7.

A trecut și prima zi din capitolul ăsta. Și ce-i ciudat, știți ce-a fost mai greu? Ce mi-a fost mai greu? Faptul că am realizat, de-abia azi am realizat, că am pus punct unei etape. Aia de șase ani, șase luni și șapte zile în care totul – sau mă rog, aproape totul, a fost despre și cu Ionuț. Proiecte de lucru de acasă – am bifat zeci. Zile întregi cu laptopul pe genunchi printre piese de lego și îmbrățișări? Nenumărate. Povești scrise-n pijama? Le-am pierdut numărul.

Șase ani, șase luni și șapte zile – în care am lipsit în total, adunate, vreo 20. În rest, împreună, cam peste tot. Zile de grădi cu patru ore că nu mă înduram să-l las mai mult. Trezire împreună, mic dejun în trei, drum spre grădi și stat la taifas. Drum de la grădi înspre casă, noi doi sau cu vreun alt coleg – Doamne, cum nu se mai lăsau duși de la noi! Program de după amiază, ore-ntregi de citit sau joacă sau parc sau plajă. Lucru printre picături de viață cu puiul de om. Nu regret nici o secundă petrecută astfel. Și-mi dau seama, ciudat, îmi dau seama că mă simt bine în noua poveste în timp ce-mi simt și sufletul cum se strânge confirmându-mi că am schimbat macazul. Un fel de dulce cu gust iute. Aromă delicată cu iz de înțepătură și altă textură.

Mâine-i ziua 2 și apoi 3 și urmează și altele.  Jelesc – draga de Raluca bine-mi pică vorba și mă duce cu mintea la tine! și-ncet încet o să(-mi) fie tot mai bine. Și mă gândesc la alte mame, ce-au stat acasă o lună, două, un an sau doi și-mi dau seama că de fapt șase-s mulți dar și de-ar fi zece despărțirea tot grea-i. Bine zic?

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s