Unde dispar șosetele când dispar?

Ieri a fost o dimineață ca oricare alta. Trezire la 6, mic dejun, ceai băut în tihnă. Dau să mă îmbrac, găsesc pantaloni, găsesc bluză și jachetă, ia de unde nu-s șosetele. Le vreau pe ălea îmbulinate – în contrast cu pantalonii sunt de mare efect. Răscolesc toată cutia, dau iama și prin coșurile din baie, nici urmă de ele. În căutarea nebună prind în mână vreo trei perechi fără pereche și mă trezesc vorbele deloc frumoase ce-mi ies pe gură. Ionut strigă și el că vrea șosetele pe care scrie JOI – Dar e luni! Eu le vreau pe cele de joi! Găsesc un joi stâng și-l combin cu o sâmbătăt cu vârful roșu – copilului îi place încurcătura și chicotește.

– Unde naiba-s șosetele ăstea când ai nevoie de ele? mormăi printre dinți și gânduri deloc frumoase.

Arunc un ochi pe geam și aud vocea lui buni Maia din dormitor – e soare. Mai spune ea și altceva dar nu-mi mai pasă, ce am vrut să aud am auzit. Soare. Balerinii n-au nevoie de șosete. Și oricum în mintea mea ținuta era cu ălea îmbulinate, de nu le găsesc, mai bine fără.

Cinci minute, trei etaje, zece pași mai târziu când simt cum gândurile-mi îngheață-n cap și am impresia că nu mai am degete, mai scot o vorbă bună, așa, printre dinți și chiar șoptită, urechile lui Ion sunt prea aproape și nu se cade. Petrec o zi de luni clănțănind, desculță. Ion o petrece cu un picior în joi și altu-n sâmbătă. Și totuși, unde dispar șosetele când dispar?

Aflați în numărul cinci din revista Fabulafia. Coming soon!

sosete2

Ilustrația îi aparține lui Răzvan Cornici. Și da, e wow!

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s