5 zile

De marți noaptea, de când am tras paltonul peste pijamale și am luat-o la goană până-n piața Operei, nu am stare. Stau cu nasu’ în telefon, mă las certată de Ion că nu mai știu organiza piesele de LEGO, am munți de haine de spălat și praf de două degete pe mobilă. Un teanc de cărți faine mă așteaptă pe noptieră și vreo trei documente-s deschise dar neatinse. Ieșim în piață, mă văd cu oameni de care am uitat și vă jur, niciodată nu m-am simțit mai plină de energie. Am citit în ultimele zile legi și texte juridice din toate părțile, cât n-am făcut-o într-un an de drept (dacă o făceam atunci probabil că terminam facultatea). Sunt obosită, nu vă mint, și probabil că așa suntem toți. Dar parcă altfel e oboseala asta când suntem împreună și uniți de-un singur gând. Când trecem prin tot orașul cu alte zeci de mii de oameni și nici unul n-a pornit scandal în ăstea patru seri. Când singura petardă ce ne-a ieșit în cale a fost oprită cu o secundă de tăcere urmate de un strigăt pe o singură voce: Fără violență! Trec prin oraș și văd oameni zâmbind și parcă nici griul și noroiul de februarie nu mai sunt ce-au fost. Ceai pentru protest, cafea pentru Încă o-ntrebare, chemări la adunare. Simt că-mi dă aripi speranța, că poate n-a fost chiar așa de rău că am ales să vin acasă și nu doar eu ci și ei doi.

Am petrecut o săptămână plină de gânduri negre, de căutări de zboruri către zări îndepărtate dar și de întâlniri cu oameni faini de care nu m-am bucurat așa cum se cuvine (Andreea, Ioana, da, sunteți cap de listă!).

Miroase a primăvară și cred că-i prima dată după multă vreme când mă bucur de ea ca un Ionuț de-un lego nou! Dar încă nu-i motiv de bucurie și stat acasă. Am intrat pe un drum fain și bine-ar fi să mergem până la capăt! Diseară, în piață, nu-i așa?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s