Joaca de-a mama și de-a tata

În continuare – după o zi plină și nebună – nu reușesc să-mi controlez nervii și să scriu un text coerent fără înjurături (frustrarea și indignarea, bată-le vina!) la adresa unora care nu mai pot de grija altora. Am trăit destui ani printre din ăștia și mi-am promis că nu mai las astfel de specimene să-mi strice bula și cheful. Până una alta, credeam că le-am văzut / auzit pe toate în Grecia, țara aia unde-s mai religioși ca papa și mai păstrători de obiceiuri ca oriunde altundeva. Dar trebuie să recunosc: sunt cu niște pași sănătoși înaintea noastră, cel puțin la un aspect sau două – parteneriatele civile sunt recunoscute și nu-i nevoie de definiția familiei în constituție. În rest, plin e și la ei de nebuni și de ciudați.

Aventuri în Ouzoland (Miorițaland)

Zilele trecute a venit în vizită un prieten de-al lui Ionuț. Băiat simpatic și mai mereu vesel, cu o mamă cu care nu mă potrivesc neaparat la stilul de parenting dar care-i un fel de oază de distracție și inspirație pentru mine. E o fată de treabă, nițel zurlie, fără lacăt la limbă și tare, tare slobodă la gură. Vorbește tare, gesticulează, ți-e frică parcă să-i stai în cale de o prinzi nervoasă. Mi-e simpatică rău chiar de uneori scoate niște perle care-s demne de capitolul lor într-un (posibil, viitor) roman.

Băieții s-au jucat de-a războiul, noi ne-am ascultat una pe alta, am căutat haine pe internet și ne-am bășcălit una alteia gusturile (nu, nici la asta nu ne potrivim), apoi mi-a luat peste picior gusturile literare (mi-a reînviat pasiunea pentru literatura de la răsărit) eu pe ale ei (cărți despre motivare personală, mesaje parcă rupte din Toni Poptamas, chiar…

Vezi articol original 273 de cuvinte mai mult

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Joaca de-a mama și de-a tata&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s