Ce mai citește Ionuț

Sau mai bine zic, ce-i mai citesc lui Ionuț? Micuțul știe să citească și o face destul de bine dar în continuare nimic nu se compară cu timpul petrecut alături de mami. Care știe să citească și cu intonație și lângă care-i tare bine (probabil încă un an). Îi citesc cu mare drag, clar, mi-aș dori să stea să citească și de unul singur dar sunt convinsă că vine el și momentul acela (iar atunci o să mor de dorul momentelor ăstora!)

Avem iar un teanc de cărți, una mai faină ca alta. Cărți primite, cărți cumpărate – crește biblioteca lui și odată cu ea, inima mea.

img_9782

Aseară am citit primele capitole din Erus și Valea Răbdării (pe care el o știa deja de la școală și eu auzisem de ea de prin blogosferă). Îmi place la nebunie – și lui la fel! Îmi place să (i-)o citesc, nu sar nici măcar un rând, nu modific nici o vorbă. Mă bucur așa de tare când dau peste cărți pe care mi-aș fi dorit să le scriu eu. Și asta e una dintre ele. O poezie de poveste. V-o recomandăm din tot sufletul!

Eu cred că e potrivită pentru copiii de la 4 ani în sus.

Că tot am început cu o poveste care ne-a prins, zic să o țin tot în ritmul ăsta așa că vă prezint: Regele Piticuț. Scrisă de nimeni altul decât Radu Vâncu – cei care urmăriți mișcarea #rezist și #VăVedemDinSibiu sigur ați auzit de el. Mie-mi place omul ăsta. Îl urmăresc pe facebook, îi citesc postările și mare mi-a fost bucuria să descopăr minunea asta de poveste. Ionuț s-a îndrăgostit la prima lectură – de atunci am citit-o și recitit-o de câteva ori bune. Ceea ce vă recomandăm și vouă – e drept, cartea e potrivită pentru copilași puțin mai mari ca să fie clar mesajul.

img_9786

Altă poveste care ne-a prins e Ce poți face cu o idee? Venită la recomandarea învățătoarei lui Ionuț (cea mai tare învățătoare din lume!) e o poveste de la care au pornit și altele și ne-a ținut în priză zile bune. O recomand copiilor peste 4 ani.

img_9789

Pentru copiii care nu au chef să citească singuri s-ar putea să fie o idee bună o carte cuimg_9784 benzi desenate. Pentru că-i scrisă cu litere de tipar și nu e așa de mult text încât să-i obosească – până și Ionuț stă cu cartea asta-n brațe și buchisește de zor. E și simpatică tare și aventurile te țin cu sufletul la gură!

Altă carte cu aventuri pe care încă nu i-am citit-o dar pe care am răfoit-o eu e Vânătorii de comori. Recomandată copiilor peste 7 ani – teoretic, celor care citesc singuri deja (asta dacă nu sunteți fani ai cărților de aventuri!)

img_9783

Cartea Povești de seară pentru fete rebele e o minune de carte! Nu-i doar pentru fete – eu chiar recomand tutuor părinților de băieți să le-o citească pentru că este despre fete. Despre fete fantastice, fete talentate, fete care au făcut o groază de lucruri faine și care au rămas în istorie. Pentru că treaba noastră, a fetelor, nu e doar să stăm la cratiță și cu aspiratorul în mână și tare bine că e ca băieții să afle asta de cât mai devreme. Ionuț iubeste poveștile din cartea asta și le ascultă cu urechile ciulite.

img_9785

Am lăsat pentru final două cărți pe care le-a ales Ionuț dintr-un set de multe. Claudia Groza ne-a trimis un teanc voinic și noi am stat și le-am citit, curioși nevoie mare. Copilul a decis că toate-s faine dar ăstea două-s cele mai faine dintre toate.

img_9788 Eu știam de poveștile ei de pe Facebook. Am văzut că scrie cu mult elan – și bine face! Și dintr-o vorbă în alta, ne-am trezit cu poșta plină și adevărul e că nu-i bucurie mai mare decât să descoperim povești noi. Și dacă au personaje cu care se identifică Ionuț, cu atât mai bine!

Îmi dau seama că și mintea mea e plină de idei și de poveste dar stau foarte prost la capitolul mobilizare. Așa că bravo, de două ori, Claudia!

Recomandăm cărțile ei – mai ales pe ăstea două copiilor peste 4 ani. Avionul Năzdrăvan a fost citită și recitită până i-am îndoit colțurile de-a binelea. Pe Claudia o găsiți aici.

Am fost întrebată de ce nu povestesc mai pe larg despre fiecare carte-n parte, așa că lamuresc aici și acum. Pentru că eu nu fac recenzii. Nu cred că sunt în măsură să fac asta – singura recenzie (dar nici ea nu-i chiar în categoria asta) a fost la Lapte Negru a lui Elif Shafak și asta doar pentru ca m-am identificat cu personajul principal. În rest, eu doar vă dau idei și fac liste (că la asta mă pricep).

Ai voștri ce au mai citit? Sau ce le-ați mai citit?

 

Reclame

Un gând despre „Ce mai citește Ionuț

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: