Sărbători liniștite!

Sunt înconjurată de ouă, flori și Hristoși pe cruce. Oriunde-mi întorc ochii, mai dau peste câte un iepuraș sau cozonac sau urări. Eu una nu mă simt mai curată zilele ăstea, nici mai bună, nici mai aproape de cele divine. Ăstea ar cam trebui să fie de zi de zi așa că, sincer vorbind, singurul meu motiv de bucurie în mini vancața asta e că apuc să stau mai mult cu oamenii dragi mie. Și că o am pe soacră-mea aici și că ea are poftă de făcut chestii prin casă și-s veșnic recunoscătoare pentru asta. N-am făcut curățenie de Paști (buna de Cluj mi-ar fi zis deja vreo două din motivul ăsta), n-am pregătit nici una alta – adevărul e că nici nu era cazul cu atâtea gospodine în familie. Am stat și am de gând să stau și mai mult cu Ionuț, ne uităm la filme, organizăm lego, avem liber la dulce și ne bucurăm de zilele ăstea care încep să arate a primăvară.

Eu nu am amintiri speciale legate de Sărbătoarea asta. La Cluj ne strângeam toți și mergeam la Înviere ca ne trimitea buna. Și a doua zi chițăiam obosiți și ne plimbam de la o casă la alta, mâncam bine și huzuream toată ziua. La sat o fi altfel, de fapt sunt convinsă că e, dar eu n-am trăit Sărbători acolo. Au urmat Paști în Germania și apoi la Viena, din nou, motiv de stat acasă și mâncat bine cu familia. Un fel de duminică prelungită.

Pentru mine însă au un loc special zile de Paști la începuturile mele în Grecia. Acolo treaba-i serioasă, miel la proțap, munți de mâncare, vizita la biserică în noapte de Înviere e sfântă (nimănui nu-i pasă de crezi ori ba, prezența e obligatorie și musai înțolit cu haine noi!) și atmosfera chiar are ceva special. Mă rog, pentru mine a fost așa în primul an, poate puțin și în al doilea, dar cum nu-s nici mare prietenă cu mâncarea, nici cu adunările de familie și mă plictisesc destul de repede entuziasmul s-a stins rapid.  Am încă în minte o ediție de Paști petrecută în pijamale și cu un teanc de dvd-uri cu toate sezoanele Game of Thrones.

Tot ce se poate ca prin toată atitudinea asta a mea – pe care o are și grecul meu, dar în mai mică măsură (pentru că el chiar iubește sărbătoarea asta și modul în care e petrecută în țara lui atârnă greu în bagajul cu amintiri și sentimente) – s-ar putea să-i răpesc lui Ionuț întreaga simbolistică. Faptul că nu mergem la Înviere, că nu i-am povestit (dar nici n-a manifestat curiozitate) despre ce înseamnă sărbătoarea asta (știe ceva de la școală dar nu părea prea impresionat), că nu îmi bat capul să o fac mai importantă pentru el decât e pentru mine – toate ăstea s-ar putea să se întoarcă în format bumerang. Sau poate că nu. Îmi asum atitudinea și rezultatul. Ce sper eu? Ca din toate sărbătorile și tradițiile ăstea copilul meu să-și amintească faptul că au fost zile libere în care am avut mai mult timp de petrecut împreună, că nu e nevoie de o zi specială pentru a fi bun, pentru a iubi, pentru a te bucura de toate. Și că oriunde a fi în lumea asta, fain ar fi ca zilele ăstea, multe și libere, să le petrecem împreună și să ne bucurăm unii de alții.

Voi cum sărbătoriți zilele ăstea?

Reclame

Un gând despre „Sărbători liniștite!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Sotul e lat in pat de la o indigestie mai nasoala si ii fac mancare de regim. Carnea de miel si de oaie nu imi place si mi se face rau de la miros. O sa stam linistiti pe acasa. Am facut niste supa si friptura de pasare, cateva oua rosii, iar pasca si cozonac o sa fac eventual dupa Paste.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: