Ce-mi place

Multe și mărunte-s lucrurile care-mi plac și care-mi bucură sufletul. Mărunțișurile găsite prin piețele de vechituri, câte o cană din tablă sau o cratiță ciobită pe care mi-o transformă crețul în glastră, beculețele – oh, beculețe de toate mărimile, pe sfoară sau sârmă, rotunde, colorate sau albe, becuri pentru curte, beculețe de atârnat în spatele patului. Îmi plac pernele și păturile moi, covoarele-n dungi și ălea din iută, coșurile și coșulețele, borcanele cărora le găsesc noi întrebuințări. Ador vechiturile, mesele cu personalitate – zgâriate și muncite cu vopseaua sărită, lădițele de lemn, scaunele desperecheate. Iubesc ramele vechi și ciudate, care îmbracă fotografii cu Ionuț sau cu noi sau cu locuri cărora le duc dorul. Adun de peste tot recipiente pe care le țin apoi pline de ceaiuri și arome.

Nu-mi place să strâng lucruri care nu-mi spun nimic. Am nevoie de obiecte cu povești – care au fost ale altora și acum sunt ale mele. Port cu drag broșe găsite prin te miri ce sertare, cercei cu clips cumpărați cu 10 cenți de la băbuța mea preferată din Viena, mărgele de la bunica lui și bunica mea. Am genți găsite prin dulapurile mătușilor, vreo două cămăși de colecție găsite prin dulapurile mătușilor altora, alte două rochii de pe vremea când mama era mai tânără decât sunt eu acum (și da, îmi sunt bune!). Iubesc să descopăr și să dau noi sensuri texturilor și culorilor, să combin câte un cordon de la vreo rochie de-a bunicii cu o jachetă găsită într-un magazin din Berlin sau Viena sau pe vreo străduță din Atena. Oh, ce bucurie când descopăr ceva ce n-a mai fost purtat de multă vreme, sau a fost purtat cu drag de altcineva și acum e gata de alte povești alături de mine.

Îmi plac întâlnirile cu schimburi de haine – ce ție nu-ți mai spune nimic mie îmi poate lumina ziua! îmi plac magazinele care par ponosite, locuri în care am intrat de curiozitate și unde am dat peste minuni, mă pierd cu drag printre rafturi și umerașe la adunări de fete care au poftă să dea din ce-i prea mult. Mă prinde și pe mine, tot mai des, cheful să rămân cu mai puține, să nu mă atașez de ele, de haine, de lucrușoare, de accesorii, de mobile, de cărți. Sunt doar obiecte. Sunt doar obiecte-mi tot repet și uneori chiar îmi iese. Așa că le strâng, le dau, strâng din nou, apoi le trimit mai departe. Acum strâng. Și la țanc:

De vreo lună mi-a ieșit în cale TomBabe – nici nu mai știu cum de s-a rătăcit pe pagina mea și bine a făcut.  Exact ce-mi lipsea și mai ales ce-i lipsea dulapului meu. Marfă nouă și nu orice. Ele spun că TomBabe e:

thrift shop // a collection of antifit // unisex & ungendered fashion // vintage & ultra-urban pieces brand addict & high quality directed
reduce // reuse // recycle
pay attention to brand // labels & materials bring vintage & old school pieces back into contemporary trends
Eu spun că e un loc unde se strâng haine faine care dau o petrecere, își spun povești, se hlizesc, așa, ca-ntre fete și apoi fiecare pleacă acasă. Către o nouă casă. Life is never boring.
Prima dată, timid, am cules o jachetă – visam la una asemănătoare de pe vremea liceului. Apoi o bluză, cică-mi stă bine cu ea. Ieri am mers și-n vizită, la locul faptei. Căutam o pereche de jeans, am plecat fără dar nu cu mîna goală: o pereche de pantaloni galbeni, o pereche gri și o cămașă plină de buline. Aș fi plecat cu încă vreo trei umerașe dar portofelul plângea a gol și am rămas și datoare. Doar o scuză ca să mai merg o dată. Sau chiar de mai multe ori. Ceea ce vă recomand și vouă.
TomBabe sunt pe Facebook, Instagram și pe site. Iar norocoaselor, dacă sunteți în Timișoara, le găsiți în Piața Traian. 
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: