Motive de bine

Mi-am propus să fac regulat o listă cu motivele care-mi trezesc recunoștința. Care-s motorul stării de bine. Astăzi totul a pornit de la o salată. Care mi-a făcut ziua mai bună. Pentru că  îmi erau pline gândurile de nori negri și supărări și întrebări – ce naiba caut eu aici? Încotro ne îndreptăm? Unde mergem? De ce doar unora, puțini, le pasă? Pentru că am obosit și pentru că-mi dau seama că singura soluție pe termen lung – ca să n-o iau razna complet – e să nu uit să mă bucur de lucruri mărunte. Azi a fost salata făcută cu drag. Ieri, momentul ăla de dinainte de somn în care am realizat că împărțim o viață și un pat și suntem împreună dar fiecare are voie la partea și la cartea lui (iubesc momentele ăstea de tihnă și de noapte bună)

Alte motive de zâmbit și mers mai departe? Faptul că am avut o săptămână întreagă în care  mi-am început zilele mergând spre birou cu băiatul cu părul creț. Fără vorbe prea multe – nici eu nu am pofte din ăstea la ore matinale! doar împreună. Că ne-am luat o cafea cu 2 lei. Și că m-a mângâiat pe spate când ne-am despărțit.

Nu-i voie să uit să mă bucur de serile în care ne uităm la aceleași seriale vechi, Friends și Big Bang Theory, fiecare pe colțul lui de canapea. De momentul în care Ion vine sărind într-un picior și se lipește cu rândul de noi. Prima dată îl acoperă pe ta-su  cu îmbrățișări. Apoi mă strigă să-l țin de un colț de piele, de-un picior sau ce vreau eu, ca să fim „toți împreună”.

Mă bucur și bine ar fi să-mi fie veșnică bucuria că am în jur oameni faini și dragi și îi am și pe ai mei aproape pentru fiecare dată când vreau o seară pentru mine sau pentru noi. Pentru că mama-i șefă peste fierul de călcat și tata e la un telefon distanță. Că soacră-mea ar trimite o Grecia la pachet dacă ar putea dar pentru că nu poate trimite doar bucăți de acolo. Mari și grele. Și bune.

Mă bucur că suntem sănătoși. Că am un soț care-i parte din echipă. Care dacă aude că am poftă de înghețată, chiar dacă stă bine, se ridică și-mi aduce cutia cu lingura-n ea. Mă bucur tare că avem o casă cu ferestre mari și verde mult în față (și nu plătim chirie). Mă bucur că lucrez ce-mi place și am timp de scris și de citit și mai mereu cunosc oameni noi. La fel de mult mă bucur de fetele din grupul de lectură. De faptul că al meu copil are șansa să meargă la cea mai faină școală din univers și că avem o bulă cu oameni fabuloși. Mă bucur ca un copil mic de schimburile de haine. De faptul că o fustă care mi-a plăcut mult, mult de tot e pe drum înspre șifonierul meu.

N-am voie să uit să mă bucur de fiecare cântec pe care-l primesc, așa, de bună de dimineața și de adus aminte. De fiecare îmbrățișare, de fiecare sărut. De fiecare moment în care suntem împreună. Oriunde am fi, împreună-i cel mai bine.

Știu că-i listă alandala, cu motive de tot felul, dar ăstea-s cele care mă țin pe linia de plutire zilele ăstea. Pe voi ce vă ține?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

Pisica Neagră

We're all mad here!

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

Andrei Albu

Blogger, IT-st, om cu chitară

Garden Walk Garden Talk

The Greater Garden of Nature

Corina Ozon

Colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări.

Blogul Monicăi S

Primul meu jurnal online pe un CMS

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

smartbabyfilip

curiozităţile şi strădaniile unei mame în secolul XXI

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Me and my monkeys

Times are bad. Children no longer obey their parents, and everyone is writing a book.

%d blogeri au apreciat asta: